§ 51 Rovaniemen pää- ja kokoojaktujen urautumisen seurantamittaukset 2024, pienhankinta

Lataa 

ROIDno-2024-2671

Päätöspäivämäärä

17.6.2024

Päätöksen tekijä

Kaupungininsinööri

Päätöksen peruste

Toimialajohtajan päätös 22.6.2023 § 59: Toimivallan delegointi, erillishankinnat teknisissä palveluissa, ROIDno-2021-519.

Kysessä on suorahankintana toteutettava pienhankinta. Tarjous on pyydetty Street Doctor -seurantatutkimuksen tuottajalta, Roadscanners Oy:ltä.

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin Tekniset palvelut -toimialan yhdyskuntatekniikan yksikkö on pyytänyt Roadscanners Oy:ltä tarjouksen pää- ja kokoojakatuverkon urautumisen seurantamittauksista vuodelle 2024. Mitattavaa pää- ja kokoojakatuverkkoa on n.100 kilometriä ja väylien molemmat ajokaistat mitataan erikseen, eli mittaustietoa tuotetaan kaistakohtaisesti n. 200 km. Tällä verkon osuudella tapahtuu valtaosa kaupungin henkilöautoliikenteestä, raskaasta kuorma-autoliikenteestä ja säännöllisestä paikallisliikenteen linja-autoliikenteestä. Pää- ja kokoojakaduille kohdistuu väyläverkon raskain liikennekuormitus ja väylät kuluvat sen mukaisesti.

Roadscanners Oy on kehittänyt yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa Street Doctor katuanalyysimenetelmää, jonka tavoitteena on kartoittaa säännöllisin väliajoin pää- ja kokoojakatujen toiminnallista ja rakenteellista kuntoa. Vuonna 2000 alkaneen Rovaniemen pää- ja kokoojakatujen Street Doctor – seurantatutkimuksen mittauksia on toteutettu joka toinen vuosi. Työllä kartoitetaan katuverkon toiminnallisen ja rakenteellisen kunnon nykytilaa ja sen kehityksen suuntaa. Lisäksi arvioidaan ovatko tehdyt päällystystoimenpiteet olleet riittäviä ja mikä on päällystystarve jatkossa.

Mittausten tuloksia käytetään vuosittain päällystysohjelman laadinnan tukena, sekä urapaikkausten kohdistamisessa. Edellisen kerran mittaukset on toteutettu vuonna 2022.

 

Roadscnners Oy tarjoaa urautumis pää- ja kokoojakaduille kokonaishintaan 6 600 € (alv 0%).

Mitattavat pää- ja kokoojakadut ovat nimettynä tarjouksella, väylät mitataan molempiin suuntiin.

Jätetty tarjous on tarjouspyynnön mukainen.

 

Päätös

Päätän tilata pää- ja kokoojakatuverkon urautumisen seurantamittaukset Roadscnners Oy:ltä tarjouksen mukaisesti hintaan 6 600€ alv 0%.

Allekirjoitus

Janne Alkki, Kaupungininsinööri

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut