Vammaisneuvosto, kokous 14.6.2024

§ 24 Vammaisneuvoston esite

ROIDno-2021-2210

Valmistelija

  • Jonna Leppiaho, erityisasiantuntija, jonna.leppiaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Vammaisneuvosto on käynnistänyt päätöksentekijöille ja kuntalaisille suunnatun esitteen suunnittelutyön. Esitteen tavoitteena on edistää vammaisten henkilöiden oikeuksien toteutumista ja varmistaa, että päätöksenteossa huomioidaan esimerkiksi YK:n vammaissopimuksen velvoitteet. Esitteen avulla voidaan myös lisätä vaikuttamisen oikea-aikaisuutta parantamalla poliittisten päättäjien tietoisuutta vammaisneuvoston mahdollisuudesta olla tukena esimerkiksi yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä koskevissa asioissa jo niiden valmisteluvaiheessa.

Vammaisneuvosto valtuutti 12.4.24 § 15 työvaliokunnan työstämään edelleen esitteen tekstisisältöä. Valmis esite toteutetaan Rovaniemen kaupungin brändi-ilmeen mukaisesti ja taitto- sekä painatushankinnat Rovaniemen kaupungin voimassa olevien hankintasopimusten mukaisesti palveluiden ostona. 

Neuvoston puheenjohtaja Minna Muukkonen esittelee vammaisneuvostolle uusimman sisältöluonnoksen, joka on luotu tekoälyä hyödyntäen. Luonnoksessa on myös Rovaniemen kaupungin vammaisneuvoston toiminnalle uusia käytänteitä keskustelun pohjaksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jonna Leppiaho, erityisasiantuntija, jonna.leppiaho@rovaniemi.fi

Vammaisneuvosto päättää

  • käydä keskustelun esitteen asiasisällöstä ja evästää työvaliokuntaa sisällön suhteen
  • valtuuttaa työvaliokunnan lähettämään valmiin esitetekstin palveluntuottajalle esitteen taittoa ja painatusta varten.

Päätös

Vammaisneuvosto päätti esityksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.