Tekninen lautakunta, kokous 18.6.2024

§ 100 Asemakaavan ja tonttijaon muutos kortteli 6084 sekä pysäköinti- ja virkistysalue, Kaamoskuja

ROIDno-2023-3904

Valmistelija

  • Timo Hätönen, kaavasuunnittelija, timo.hatonen@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaavoituksen käynnistäminen

Esperi Care Oy on hakenut kaupungilta suunnitteluvarauksen Korkalovaarassa sijaisevalle Kaamoskujan päässä olevalle sosiaali- ja terveydenhuoltoa (YS) palvelevien rakennusten tontille 6-6084-2, osoitteessa Kaamoskuja 12. Kaupunginhallitus on hyväksynyt varauksen 18.12.2023 § 403. Esperi Care Oy:llä on tavoitteena sijoittaa tontille vanhusten tehostettuun palveluasumiseen soveltuva noin 60 paikkainen rakennus. Samassa yhteydessä on tullut esille, että vireisen seurakunnan kappelirakennuksen tontin 6-6084-1 toiminnat edellyttävät myös tontin tilankäytön osalta tarkastelua, jotta tontilla olevat toiminnot voidaan turvata myös jatkossa. Viranhaltijapäätös asemakaavan ja tonttijaon muutoksen käynnistämisestä, kaavoituspäällikkö 12.2.2024  § 3.

Vireilletulo

6.kaupunginosan korttelin 6084 tonttien 1 ja 2 sekä katu-, aukio-, pysäköinti- ja virkistysaluetta koskeva asemakaavan muutos on kuulutettu vireille pitämällä osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä 20.3.-2.4.2024. Nähtävilläpito on kuulutettu Lapin Kansassa sekä ilmoitettu kirjeellä ja sähköisesti osallisille. Asemakaavan muutokseen on voinut tutustua nähtävilläpidon aikana kaupungin kaavoituksessa, palvelupiste Osviitassa sekä kaupungin internet -sivuilla Kaavatorilla. Mielipiteitä nähtävilläpidon aikana ei saapunut.

Kaavaluonnos

Asemakaavan muutoksessa voimassa olevan asemakaavan lisäksi on laadittu 5.4.2024 päivätty kaavaluonnos. Luonnoksessa seurakunnan kappelirakennuksen tontin 1 kerrosluku kaksi (II), rakennusoikeus 1500 k-m2 ja käyttötarkoitus kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialue (YK) säilyvät ennallaan. Tontin itäpuolella olevaa tontin rajaa kaavassa siirretään n. 10 metriä tontin 2 puolelle sekä eteläpuolelle noin 4 metriä, jotta rajojen siirto turvaa kappelirakennuksen kulku- ja muut toiminnot myös jatkossa. Tontin pinta-ala kaavassa kasvaa 959 m2.

Tontin 2 osalta käyttötarkoitus sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa varten YS muutetaan haettuun toimintaan paremmin soveltuvaksi. Käyttötarkoitus kaavassa muutetaan sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialueeksi (YSA-1), jolle voidaan sijoittaa vanhusten palvelukeskus siihen liityvine asuntoineen. Tonttia laajennetaan myös jonkin verran viereisen virkistysalueen puolelle sekä viereiselle rakentamattomalle pysäköintialueelle. Kerrosluku kaksi (II) säilyy tontilla ennallaan. Rakennusoikeudeksi tontille tulee 2500 k-m2. Tontin pinta-ala kaavassa kasvaa 883 m2.

Valmisteluvaiheen kuuleminen

Asemakaavan muutosluonnos on pidetty valmisteluvaiheen kuulemista varten yleisesti nähtävillä 16.-29.5.2024. Nähtävilläpidosta ilmoitettiin kuulutuksella 15.5.2024 Lapin Kansassa sekä kirjeellä ja sähköisesti osallisille. Asemakaavan muutokseen on voinut tutustua nähtävilläpidon aikana kaupungin kaavoituksessa, palvelupiste Osviitassa sekä kaupungin internet -sivuilla Kaavatorilla. Mielipiteitä nähtävilläpidon aikana ei saapunut.

Esitys tekniselle lautakunnalle

Kaavoitus esittää, että 6.kaupunginosan korttelin 6084 sekä katu-, virkistys, aukio- ja pysäköintialueen asemakaavan muutos hyväksytään jatkokaavoituksen pohjaksi. Asemakaavan yhteydessä kaavaehdotusvaiheessa laaditaan myös tonttijako. Asemakaavan muutoksesta hakijalta peritään 5000€ sekä kuulutuskustannukset 300€/kuulutus. Asemakaavan muutos korttelialueen tonttien osalta edellyttää myös liitettävien lisäalueiden lunastamisen sekä tonttijaon muutoskustannukset. Asemakaavan muutoksen hyväksyy tekninen lautakunta (Hallintosääntö § 34).

Lisätietoja:
kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 040 578 9283

kaavasuunnittelija Timo Hätönen
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 0400 451 453

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Markku Pyhäjärvi, kaavoituspäällikkö, markku.pyhajarvi@rovaniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä 6.kaupunginosan korttelia 6084 sekä katu-, virkistys-, aukio- ja pysäköintialuetta koskevan 5.4.2024 päivätyn kaavaluonnoksen jatkokaavoituksen pohjaksi. Päättää kaavaehdotuksesta ja tonttijaon muutoksen laatimisesta sekä niiden asettamisesta ehdotusvaiheen kuulemista varten julkisesti nähtäville.

Päätös

Tekninen lautakunta kuuli asiassa esittelijä Markku Pyhäjärveä.

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Täytäntöönpano: kaavoitus

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.