§ 8 Howspace -hankinta Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluille

Lataa 

ROIDno-2024-2412

Päätöspäivämäärä

20.6.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin pienhankintaohjeiden mukaan pienhankinnan voi suorittaa suorahankintana kilpailuttamatta mm. jos tavaran tai palvelun arvo on alle 10 000 € (alv 0%). 

Elinvoimapalveluiden palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu esittää,​ että 

  • Rovaniemen kaupunki hankkii suorahankintana Howspace-palvelun. palvelu on voimassa sopimuksen allekirjoituspäivästä alkaen 30.06.2025 saakka.
  • Hankinnan kustannukset maksetaan työllisyyspalveluiden kustannuspaikalta

Kuvaus

Vuoden 2025 alusta TE-palvelut siirtyvät kuntien vastuulle. Uudistuksen tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta. TE-palvelujen siirto kunnille tuo palvelut lähemmäksi asiakkaita. Palvelut tukevat nopeamman työllistymisen tavoitetta, kun työllisyyspalvelut, kunnan koulutuspalvelut sekä elinkeinopalvelut ovat saman järjestäjän vastuulla. Kunnat vastaavat tulevien työllisyysalueiden valmistelusta. Valtakunnallisella toimeenpano-ohjelmalla tuetaan kuntia uudistuksen toimeenpanossa.

Rovaniemen kaupunki valmistautuu uudistukseen seutukuntapohjaisella mallilla. Rovaniemi ja Ranua muodostavat yhteisen työllisyysalueen, jolle näiden palveluiden järjestämisvastuu siirtyy. Rovaniemen kaupunki toimii uudessa työllisyyspalvelumallissa vastuukuntana.

TE-uudistukseen kuuluu valmistelutyötä, jota tehdään yhteistyössä alueen keskeisten yhteistyökumppaneiden kanssa, joita ovat mm. työllisyysalueen muut kunnat, seudun oppilaitokset, ELY-keskus, TE-toimisto ja yrittäjäjärjestö.

Työskentelyä vauhdittamaan kaivataan alustaa, joka mahdollistaa nykyistä ketterämmin vuoropuhelun ja auttaa kokoamaan asianosaiset yhteisen asian äärelle.

Howspace on kotimainen, tekoälytuettu SaaS-alusta, johon on integroitu monipuolisesti työkaluja ja toiminnallisuuksia vaikuttavaan työskentelyyn. Howspace voidaan räätälöidä ja valjastaa mm. muutosprosessien fasilitointiin, osallistavaan yhteistyöskentelyyn, organisaatiorajat ylittävään verkostotyöskentelyyn ja yhteisölliseen oppimiseen. 
Howspace tarjoaa palvelua Rovaniemen kaupungille hintaan 7500 €.(alv 0) ajalle 1.7.2024-30.06.2025. Hinta sisältää käyttöoikeuden 100 käyttäjälle. Ylimenevät käyttäjät laskutetaan kuukausittain toteutuneen käytön mukaan hintaan 6,25 €/käyttäjä/kuukausi. Tarjoukseen sisältyy nimetty yhteyshenkilö ja räätälöity perehdytys asiantuntijan kanssa, joka on ollut tukemassa myös muita työllisyysalueita Howspace-käytössä.

Päätös

Tietohallintojohtaja päättää elinvoimapalveluiden palvelualuepäällikön esityksen mukaisesti.

 

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Harri Ihalainen

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut