§ 30 Rekrytointi: Lyseonpuiston lukio / Lukion erityisopettaja oppimisen tuen kehittämiseen

Lataa 

ROIDno-2024-2816

Päätöspäivämäärä

20.6.2024

Päätöksen tekijä

Rehtori Lyseonpuiston lukio

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön (kaupunginvaltuusto 19.6.2023 § 70) § 53 mukaan toimialajohtaja valitsee alaisensa viranhaltijat ja hän voi siirtää toimivaltaansa muille viranhaltijoille.

Sivistys- ja hyvinvointipalveluiden toimialajohtajan viranhaltijapäätöksen 4.11.2020 § 225 mukaan esimies valitsee määräaikaisen henkilöstönsä vuoteen asti kestäviin palvelussuhteisiin, jollei hallintosäännössä toisin määrätä.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin koulutuspalveluissa on ollut haettavana Lukion erityisopettajan tehtävä oppimisen tuen kehittämiseen määräaikaisesti ajalle 1.8.2024-31.7.2025. Hakuilmoitus on ollut julkaistuna Rovaniemen kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.rovaniemi.fi/rekry, Kuntarekry- verkkopalvelussa sekä TE- toimiston sivuilla 31.5.2024 - 13.6.2024 välisenä aikana.Kehittäjäerityisopettajan tehtävänä on kehittää erityisopettajien, opinto-ohjaajien, aineenopettajien ja muun henkilöstön yhteistyö- ja toimintamalleja tukea tarvitsevan opiskelijan oppimiseen ja opetukseen liittyvissä kysymyksissä myönnetyn hankeavustuksen tavoitteiden mukaisesti.

Määräaikaisuuden perusteena on Opetushallituksen myöntämä hankeavustus lukiokoulutuksen oppimisen tuen kehittämiseen 2024. 

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on lukion erityisopettajan kelpoisuus, joka on opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) mukainen.

Kelpoisuuden lisäksi valittavalta henkilöltä edellytettiin hyviä valmiuksia lukiokoulutuksen oppimisen tuen kehittämiseen sekä lukion opetussuunnitelman hyvää tuntemusta. Lisäksi edellytettiin erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, monipuolista erityispedagogista osaamista sekä opiskelija- ja hyvinvointilähtöistä työotetta.

Määräaikaan 13.6.2024 klo 15:00 mennessä tehtävää haki 7 henkilöä, joista 5 oli tehtävän edellyttämä kelpoisuus. Hakemusten vertailun perusteella haastatteluun kutsuttiin kolme (3) hakijaa.

Haastattelut pidettiin 20.6.2024 Lyseonpuiston lukiolla ja etänä. Valintaryhmään kuuluivat Lyseonpuiston lukion ja  Rovaniemen aikuislukion rehtori Osmo Huhtala sekä Ounasvaaran lukion vs. rehtori Eija Laiho.

Valintaryhmän esitys: Esitämme, että lukion erityisopettajaksi oppimisen tuen kehittämiseen valitaan FT Terhi Rantanen. Perusteluina esitykselle ovat kelpoisuusehdon ja hakuilmoituksessa esitettyjen edellytysten täyttymisen lisäksi haastatteluissa esiin tuodut hyvä yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, erityispedagoginen osaaminen sekä hyvä valmiuksia lukionkoulutuksen oppimisen tuen kehittämiseen.

Päätös

Lukion erityisopettajaksi oppimisen tuen kehitämiseen valitaan FT Terhi Rantanen määräaikaisesti ajalle 1.8.2024-31.7.2025. Tehtävän sijoituspaikkana on Lyseonpuiston lukio. Tehtävävssä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Valintapäätös on ehdollinen siten, että valitun on toimitettava koeajan kuluessa nähtäväksi Lain lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002) tarkoittama rikosrekisteriote.

Allekirjoitus

Osmo Huhtala, rehtori

Organisaatiotieto

Koulutuspalvelut