§ 7 Eduhouse Cloud Pro -koulutuspaketin hankkiminen Eduhouse Oy:ltä

Lataa 

ROIDno-2024-2369

Päätöspäivämäärä

30.5.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeen mukaan pienhankinnan voi suorittaa suorahankintana kilpailuttamatta mm. jos tavaran tai palvelun arvo on alle 10 000 € (alv 0%).

Microsoftin palvelut ovat kehittyneet noin seitsemässä vuodessa paikallisista palvelinympäristöistä pilvipalveluympäristöihin. Myös tekoälyn käyttö on lisääntynyt. Tämän vuoksi on tarpeellista saada koulutusta tietohallinnon asiantuntijoille. Koulutuksista on pyydetty tarjous Microsoft Oy:n hyväksymältä koulutuskumppanilta Eduhouse Oy:lta, joka on tarjonnut Rovaniemen kaupungille Eduhouse Cloud Pro-koulutuspakettia. Koulutuksella halutaan lisätä ja päivittää Microsoftin nykyaikaisiin pilvituotteisiin liittyvää osaamista ja tietämystä.

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin johtoryhmä linjasi 24.1.24, että kaupunki käynnistää selvityksen ICT-tuotannon järjestämisestä. Tavoitteena on selvittää, miten kaupunki tuottaisi ICT-palvelut mahdollisimman tehokkaasti. Selvitys on valmis 31.5.2024 mennessä.

Samassa yhteydessä on arvioitu kaupungin siirtymistä kokonaan Microsoftin palveluiden käyttäjäksi. Rovaniemen kaupunki valitsi vuonna 2017 viestintä- ja kollaboraatioratkaisuja koskevien palvelujen toimittajaksi Cloudpoint Oy:n, mistä alkaen kaupunki on ollut Googlen kollaboraatio- ja viestintäratkaisujen käyttäjä (ROIDno-2017-1843). Kaupungilla on ollut käytössään Googlen tuotteiden rinnalla myös Microsoftin tuotteita.

Kaupunki tulee siirtymään kokonaan Microsoftin palveluiden piiriin ko. järjestelmien osalta. Tietohallintopalvelut-yksikkö on käynnistänyt keskustelut siirtymisestä Googlen palveluista Microsoftiin eri toimijoiden kanssa. Rovaniemen kaupungin johtoryhmä on linjannut 13.3.2024, että tietohallintopalvelut-yksikkö jatkaa siirron suunnittelemista yhteistyössä Microsoft Oy:n, Cloudpoint Oy:n ja LapIT Oy:n kanssa.

Koska Microsoftin palvelut ovat kehittyneet noin seitsemässä vuodessa paikallisista palvelinympäristöistä pilvipalveluympäristöihin ja tekoälyn käyttö on lisääntynyt, on tarpeellista lisätä ja päivittää Microsoftin nykyaikaisiin pilvituotteisiin liittyvää osaamista ja tietämystä.

Eduhouse Oy tarjoaa Rovaniemen kaupungille Cloud Pro-koulutuspakettia, joka sisältää 41 koulutuskokonaisuutta, mm. Azuren työkaluista ja Azure AI:sta.

Koulutuksen alkuperäinen hinta verkkokoulutuksena (etäkoulutuksena) on noin 4680 € / 12 kk / henkilö (alv 0). Microsoft Oy tukee koulutusta siten, että kaupungille koulutuksen hinnaksi tulee 1200 € / 12 kk / henkilö (alv 0), kun koulutukseen osallistuu kahdeksan henkilöä. Koulutuksen kokonaishinta on 9600 € (alv 0) 12 kuukauden koulutusjaksolle. 

 

Päätös

Tietohallintojohtaja päättää, että Rovaniemen kaupunki hankkii Eduhouse Oy:ltä Eduhouse Cloud Pro-koulutuspaketin. Koulutukseen osallistuu 8 henkilöä ja koulutuksen kokonaishinta on 9600 € (alv 0).

 

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Harri Ihalainen

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut