§ 17 Arktiset maahanmuuttajat Ry:n monikulttuurisen työn toiminta-avustus vuodelle 2024

Lataa 

ROIDno-2024-2444

Päätöspäivämäärä

3.6.2024

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Arktiset maahanmuuttajat Ry on tärkeä vertaistukea tarjoava toimija maahanmuuttajille. Toiminta tukee kaupunkistrategian tavoitteista erityisesti kuntalaisten hyvinvoinniin ja terveyden edistämistyötä, ihmisryhmien eriarvoistumisen vähentämiseen tähtävää työtä, sekä haavoittuvassa asemassa olevien väestöryhmien palvelutarpeisiin vastaamista. Hyvien väestösuhteiden edistäminen on hyvän kotoutumisen näkökulmasta tärkeää. 

Elinvoimalautakunta on delegoinut ratkaisuvallan avustusten myöntämiseen palvelualuepäällikölle (Ratkaisuvallan delegointi, elinvoimalautakunta 12.3.2024). 

Kuvaus

Arktiset maahanmuuttajat Ry (AMA) hakee Rovaniemen kaupungilta 5 000 euron toiminta-avustusta vuodelle 2024 edistääkseen monikulttuurista työtä Rovaniemellä. 

AMA tekee matalan kynnyksen kotoutumista tukevaa työtä maahanmuuttajien parissa Rovaniemellä. Yhdistyksellä on kokeneita vapaaehtoisia, jotka auttavat muita maahanmuuttajia kotoutumaan ja juurtumaan Rovaniemelle. AMA:n toiminnan piirissä olevien henkilöiden määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Toiminta tukee kaupungin kotoutumispalveluiden työtä ja tavoitteita. 

AMA saa myös muuta rahoitusta toimintaansa, muun muassa Rovaniemen kaupungin kulttuuriavustusta, NEVEn myöntämää harrastustukea ja työ- ja elinkeinoministeriön hankerahoitusta. 

Elinvoimapalveluilta haettavalla tuella on tarkoitus edistää nuorten kotoutumista tukevaa toimintaa kouluissa, järjestää naisten hyvinvointia tukevaa toimintaa, järjestää toimintaan kulttuurien väliseen oppimiseen sekä muihin maahanmuuttajien tarpeisiin. 

 

Päätös

Päätän myöntää Arktiset maahanmuuttajat Ry:n toimintaa avustusta vuodelle 2024 hakemuksen mukaisesti. Avustuksen määrä on 5 000 euroa. Avustuksen saajalta edellytetään raportointia avustuksen käytöstä ja toiminnasta 31.12.2024 mennessä. Elinvoimalautakunnan myöntämää avustusta ei saa käyttää samaan tarkoitukseen kuin muita myönnettyjä avustuksia tai rahoituksia. Avustukseen sovelletaan Rovaniemen kaupungin yleisiä avustusehtoja. 

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut