§ 4 Asukas- ja kylätoiminnan avustukset 2024 / asukastoiminta

Lataa 

ROIDno-2024-847

Päätöspäivämäärä

6.6.2024

Päätöksen tekijä

Elinkeinopäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 34 § mukaisesti asukasyhdistysten ja muiden asukasyhteisöjen avustukset ovat elinvoimalautakunnan alaisia niillä alueilla, jotka eivät kuulu kylien kehittämisjaoston toiminta-alueeseen. Elinvoimalautakunnan delegointipäätöksen mukaisesti palvelualuepäällikkö päättää avustuksista ja erityisavustuksista elinkeino- ja työllisyyspalvelujen palvelualueella.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin elinvoimalautakunnan päätöksen mukaisesti § 31 12.3.24 Rovaniemen kaupungin asukastoiminnan avustukset ovat olleet haettavissa 1.-28.4.2024. Haettavana ovat olleet asukastoiminnan toiminta-avustukset, kehittämisavustukset ja asukasyhdistysten vuokra-avustukset. Avustukset myönnetään Rovaniemen kaupungin avustusperiaatteiden mukaisesti.

Toiminta-avustukset
Avustus on tarkoitettu rekisteröityjen asukas- ja kyläyhdistysten hallinnollisiin kuluihin 350 e / yhdistys.

Kylä- ja asukastoiminnan kehittämisavustukset
Avustus on tarkoitettu Rovaniemen kaupungin alueella toimiville rekisteröidyille asukas- ja kyläyhdistyksille asuinalueen omaehtoiseen kehittämiseen.

Asukasyhdistysten vuokra-avustukset
Vuokra-avustus on tarkoitettu keskusta-alueen asukasyhdistyksille, jotka toimivat pysyväisluonteisissa tiloissa esimerkiksi varastointimahdollisuuden tms. takia. Tuen suuruus on harkinnanvarainen ja perustuu kohtuulliseen avustukseen asukasyhdistystä kohden.

Keskusta-alueen asukastoimintaan varattu määräraha vuodelle 2024 on 30.500 euroa. Hakemuksia tuli määräajassa yhteensä 8 asukasyhdistykseltä, joista 7 haki toiminta-avustusta ja 5 lisäksi kehittämisavustusta. 
Toiminta-avustuksiin haettava ja esitettävä summa on yhteensä 2.450 euroa ja kehittämisavustuksiin esitetään 8.114,13 euroa. Vuokra-avustuksia haki kaksi yhdistystä yhteensä 4999,20 euroa.

Kokonaisuutena avustuksia esitetään maksettavaksi yhteensä 15.563,33 euroa.

Päätös

Päätän, että asukastoiminnan avustukset 2024 maksetaan oheisen liitteen mukaisesti. Avustukset maksetaan asukastoiminnan kustannuspaikalta 1145.

Allekirjoitus

Anne Puroaho, elinkeinopäällikkö

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut