§ 7 Vapaa-ajan palvelut, kirjaston kotipalvelu- ja logistiikka-ajoneuvon toimittajan valinta

Lataa 

ROIDno-2024-325

Päätöspäivämäärä

3.7.2024

Päätöksen tekijä

Kirjastonjohtaja

Päätöksen peruste

Päätösvallan delegointi vapaa-ajanpalveluissa

Kuvaus

Laki yleisistä kirjastoista (2§) edellyttää väestön yhdenvertaisia mahdollisuuksia sivistykseen ja kulttuuriin. Kotiinkuljetuspalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka sairauden tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi eivät voi itse eivätkä läheisten avustamana käyttää kirjastopalveluita. Rovaniemen kaupunginkirjaston toimipisteiden välinen aineiston kellutus tarkoittaa sitä, että toimipisteissä ei ole omia kokoelmia, vaan kaikki aineisto kelluu toimipisteiden välillä jääden sinne minne se palautetaan lainan jälkeen. Aineiston varausten ja kokoelman tasapainottamisen vuoksi on välttämätöntä, että toimipisteiden välinen logistiikka toimii. 

Rovaniemen kaupungin kirjastopalveluiden kotipalvelu- ja logistiikan kuljetusta varten on hankittu vuonna 2022  Opel Vivaro CDTI 90 L2H1 Edition pakettiauto. Auto on on hankittu Arval Oy:n leasingillä käytettynä ja ajoneuvon vuokra-aika päättyy joulukuussa 2024 (Päätös ROIDno-2022-2322).

Hankinnan kohde

Rovaniemen kaupunki on liittynyt Hanselin kilpailuttamaan Autot palveluineen 2021- 2023 (2025) - puitejärjestelyyn (KH 17.8.2020 § 279). Puitejärjestely sisältää useita osa- alueita, joista liittyneet asiakkaat voivat hankkia autoja ja niihin liittyviä palveluja. Rovaniemen kaupunki on liittynyt seuraaviin osa- alueisiin:
# Kaupunkiautot
# Keskikokoiset pakettiautorunkoiset autot
# Kompaktit kaupunkiautot
# Pick- up autot
# Pienen keskiluokan autot
# Pienet katumaasturit ja pienet maastoautot
# Pienet pakettiautorunkoiset autot
# Suuren keskiluokan autot
# Suuret pakettiautorunkoiset autot
# Suuret tila- autot ja pikkubussit

Kirjastopalveuiden uuden työajoneuvon hankinta kuuluu osakokonaisuuteen suuret pakettiautorunkoiset autot.

Hankintamenettely

Puitejärjestelyn ehtojen mukaisesti Rovaniemen kaupunki toteutti hankinnassa puitesopimustoimittajien kevennetyn kilpailutuksen Hanselin verkkosivuilla olevan ajoneuvopalvelun kautta. Ajoneuvopalvelussa määritellään mm. ajoneuvolle asetetut vaatimukset ja varustelu sekä toimittamista koskevat ehdot.

Rovaniemen kaupungin sivistyspalvelut palvelut lähetti auton ja palvelujen hankintaa koskevan tarjouspyynnön 15.03.2024 Hanselin ajoneuvopalvelussa. Tarjoukset tuli jättää 12.04.2024 klo 12:00 mennessä. Tarjouspyynnössä ilmoitetun mukaisesti tarjousten valintaperusteena oli halvin hinta. Tarjouspyynnön perusteella saatiin kaksi (2) tarjousta. Saatujen tarjouspyynnön mukaisten tarjousten hinnat (alv 0%) olivat seuraavat:

Volkswagen Crafter 35 umpipakettiauto 2,0 TDI 103 kW 8at, 3640 - kokonaisvertailuhinta (sis. autoveron): 46 356,16 €
Mercedes-Benz Sprinter 315CDI RWD-3,5(2,84)/37K keskipitkä A2 A - kokonaisvertailuhinta (sis. autoveron): 67 426,22 €

Rovaniemen kaupunki hankkii ajoneuvon Kuntarahoitus Oyj:n rahoitussopimuksella.

 

Päätös

Edellä mainituin perustein Rovaniemen kaupunki hankkii kirjastopalveluille uuden työajoneuvon vertailuhinnaltaan halvimman tarjouksen jättäneeltä  K auto Oy:ltä (Volkswagen Crafter 35 umpipakettiauto 2,0 TDI 103 kW 8at, 3640). Ajoneuvon kilpailutettu hankintahinta sisältäen autoveron on 46 356,16 € (alv 0 %).

Rahoitus ajoneuvoon hankitaan Kuntarahoitus Oyj:ltä.

Allekirjoitus

Nina Sipola
Kirjastonjohtaja

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut