§ 10 Luottamushenkilöille suunnattu koulutus työvoimapalveluista

Lataa 

ROIDno-2024-2983

Päätöspäivämäärä

25.7.2024

Päätöksen tekijä

Työllisyyspäällikkö

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeet 10.1.2018 ja hallintosääntö 1.9.2023 (KV 19.6.2023 § 70).

 

Kuvaus

TE-palvelut siirtyvät valtiolta kuntien ja työllisyysalueiden järjestämisvastuulle 1.1.2025. Rovaniemi muodostaa Rovaseudun työllisyysalueen yhdessä Ranuan kunnan kanssa. Työllisyysalueen päättävänä toimielimenä toimii jatkossa Rovaniemen kaupungin elinvoimalautakunta täydennettynä Ranuan kunnan edustajalla.

Kuntien ja työllisyysalueiden järjestämisvastuulle siirtyvä palvelukokonaisuus on tehtävätasolla laaja ja uudistukseen liittyy myös rahoitusuudistus. Kuntien luottamushenkilöille tarvitaan työllisyysaluekohtaista koulutusta ja perehdytystä uuteen tehtävään. Koulutus toteutetaan ensisijaisesti työllisyysalueen toimielimen edustajien perehdytystä varten, mutta koulutustallenteet voidaan jakaa laajemminkin molempien työllisyysalueiden kuntien luottamushenkilöille.

Mikko Kesä Oy on on tuottanut Rovaseudun työllisyysalueelle asiantuntijapalvelua työllisyysalueen hallinnon ja palvelusisältöjen suunnitteluun sekä erilaisia tilasto- ja rahoituslaskelmia suunnittelun tueksi. On perusteltua hankkia työllisyysalueen päätöksentekijöille koulutusta samalta toimijalta. 

Hankittavan palvelun kokonaisuus on Rovaseudun työllisyysalueelle räätälöity koulutuspaketti, joka sisältää:

  • 2 h suunnittelupalaverin tilaajan kanssa
  • koulutuskokonaisuuksien sisällön suunnittelu (3 työpäivää)
  • kolme erillistä kahden tunnin koulutusta (3x2h) etäyhteydellä toteutettuna. Koulutustilaisuudet sisältävät mahdollisuuden kysymyksille ja vastauksille
  • koulutustilaisuuksien tallennus, videoiden editointi ja toimitus tilaajalle koulutusten laajempaa jakelua varten

Hankinnan sopimuskausi

Kertahankinta

Hankintamenettely

Suorahankinta, jossa hankinnan arvo jää alle kansallisen kynnysarvon. 

 

Päätös

Päätän hankkia edellä kuvatun koulutuskokonaisuuden suorahankintana Mikko Kesä Oy:ltä hintaan 4410 eur + voimassa oleva alv.

Allekirjoitus

Työllisyyspäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut