§ 16 Koskenkylän koulun koulunjohtajan tehtävä 1.10.2024 alkaen

Lataa 

ROIDno-2024-3499

Päätöspäivämäärä

17.9.2024

Päätöksen tekijä

Hallintopäällikkö Sivistys- ja hyvinvointipalvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön (kaupunginvaltuusto 19.6.21023 § 70) § 56 viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen kunnallisen viranhaltijalain 24 §:n nojalla päättää viranomainen, jolla on toimivalta molempiin virkasuhteisiin ottamisessa. Jos toimivalta on eri viranomaisilla, siirtämisestä päättää kaupunginjohtaja.

Hallintosäännön § 53 mukaan toimialajohtaja valitsee alaisensa viranhaltijat ja hän voi siirtää toimivaltaansa muille viranhaltijoille.

Sivistys- ja hyvinvointipalveluiden toimialajohtajan viranhaltijapäätöksen 4.11.2020 § 225 mukaan hallintopäällikkö valitsee​ koulujen rehtorit ja yksiköiden johtajat.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (2003/304) § 24 mukaan viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa taikka siirtoon on muu hyväksyttävä syy ja viranhaltija on antanut siirtoon suostumuksensa.

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin koulutuspalveluissa on ollut haettavana Koskenkylän koulun koulunjohtajan tehtävä toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen 1.10.2024 alkaen. Tehtävä on ollut sisäisesti haettavana siten, että hakuilmoitus on ollut julkaistuna Rovaniemen kaupungin sisäverkossa 14. - 30.8.2024. Hakuilmoitus on lisäksi jaettu kaupungin koulujen henkilöstölle.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on rehtorin ja luokanopettajan kelpoisuus, joka on opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (1998/986) mukainen. Valittavalta henkilöltä edellytettiin erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, hyviä valmiuksia koulun toiminnan kehittämiseen sekä monipuolista ja oppilaslähtöistä pedagogista osaamista. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää aiempaa kokemusta luokanopettajan työstä sekä peruskoulun johtamisesta.

Määräaikaan 30.8.2024 klo 15:00 mennessä tehtävään jätti hakemuksen neljä (4) kaupungin työntekijää, jotka kaikki täyttivät tehtävän kelpoisuusvaatimuksen. Kaikki hakijat kutsuttiin haastatteluun.

Haastattelut pidettiin 16.9.2024. Haastatteluryhmään kuuluivat koulutuspalveluiden palvelualuepäällikkö Kai Väistö, opetuspäällikkö Jussi Kainulainen, kasvun ja oppimisen tuen päällikkö Mervi Johansson sekä koulutuspalveluiden henkilöstösuunnittelija Aku-Petteri Luiro.

Haastatteluryhmän esitys:
Esitämme, että Koskenkylän koulun koulunjohtajan tehtävään siirretään KM/TaM Anne Lassila 1.10.2024 alkaen siten, että virkasuhde jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Perusteluina esitykselle ovat kelpoisuusvaatimuksen ja hakuilmoituksessa esitettyjen edellytysten täyttymisen lisäksi Anne Lassilan monipuolinen pedagoginen ja hallinnollinen osaaminen sekä käytännön työssä osoitettu taito koulunjohtajan ja rehtorin työhön liittyvissä osa-alueissa.

Päätös

Koskenkylän koulun koulunjohtajan tehtävään vakanssilla 28428185 siirretään KM/TaM Anne Lassila 1.10.2024 alkaen siten, että virkasuhde jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät OVTES:n ja paikallisesti sovittujen TVA-käytäntöjen mukaan siten, että tehtävän alussa tehtäväkohtainen peruspalkka on 3 277,83 euroa ja tehtävän vaativuuden arviointiin perustuva korvaus koulunjohtajan tehtävästä on 973,25 euroa kuukaudessa.

Allekirjoitus

Risto Varis, hallintopäällikkö

Organisaatiotieto

Koulutuspalvelut