Nuorisovaltuusto, kokous 11.9.2024

§ 23 Eroaminen nuorisovaltuustosta / Zainab, Abbasi ja Pihlaja

ROIDno-2023-44

Valmistelija

  • Henrietta Kangas, nuorisotoiminnan koordinaattori, henrietta.kangas@rovaniemi.fi

Perustelut

Hussein Zainab on ilmoittanut 4.6.2024 eroavansa nuorisovaltuustosta, nuorisohallituksesta ja nuorisovaltuuston 2.varapuheenjohtajan tehtävästä. 

Yagana Abbasi on ilmoittanut 21.8.2024 eroavansa nuorisovaltuustosta.

Miikka Pihlaja on ilmoittanut 2.9.2024 eroavansa nuorisovaltuustosta, nuorisohallituksesta  ja nuorisovaltuuston edustajan tehtävästä kaupunginvaltuustossa.

Nuorisovaltuuston toimintasäännön 23 § mukaan poisjääneen paikalle siirtyy yleisvarajäsenten kiintiöstä ensimmäinen ja jatkossa yleisvarajäseneksi nousee koulujen kiintiöiden mukaisesti listalta seuraava. Mikäli eroava nuorisovaltuuston jäsen on ollut lautakunnan tai vastaavan tai muun toimielimen edustaja, hänen varajäsenestään tulee varsinainen edustaja ja varajäsenestä pidetään uusi vaali. 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Nella Sepänheimo, nuorisopalvelujen johtaja, nella.sepanheimo@rovaniemi.fi

Nuorisovaltuusto myöntää Hussein Zainabille eron nuorisovaltuuston ja nuorisohallituksen jäsenyydestä sekä nuorisovaltuuston 2.varapuheenjohtajan tehtävästä 12.9.2024 alkaen sekä vahvistaa nuorisovaltuuston jäseneksi yleisvarajäsenen paikalta Oskari Kinnusen. Nuorisovaltuuston 2.varapuheenjohtajan tehtävästä pidetään vaali. 2.varapuheenjohtaja osallistuu nuorisohallituksen toimintaan. 

Nuorisovaltuusto myöntää Yagana Abbasille eron nuorisovaltuuston jäsenyydestä 12.9.2024 alkaen ja vahvistaa nuorisovaltuuston jäseneksi yleisvarajäsenen paikalta Reetta Kuistion.

Nuorisovaltuusto myöntää Miikka Pihlajalle eron nuorisovaltuuston ja nuorisohallituksen jäsenyydestä sekä nuorisovaltuuston edustajan tehtävästä kaupunginvaltuustossa 12.9.2024 alkaen ja vahvistaa nuorisovaltuuston jäseneksi yleisvarajäsenen paikalta Viivi Pekkalan. Nuorisovaltuuston edustajaksi kaupunginvaltuustoon tulee varajäsen Roosa Kuivila ja uudesta varajäsenestä kaupunginvaltuustoon pidetään vaali.

 

Päätös

Nuorisovaltuusto päätti päätösehdotuksen mukaisesti.

Nuorisovaltuuston 2.puheenjohtajaksi ilmoittautui kaksi ehdokasta. Valinnasta  suoritettiin suljettu vaali. Ääntenlaskijoina toimivat Jere Ollonen ja Jere Polvela.

Vaalin tulos:

Jimi Pallari 20 ääntä

Walpuri Vehmas 5 ääntä

1 hylätty ääni.

Nuorisovaltuuston  2.puheenjohtajaksi nuorisovaltuusto valitsi Jimi Pallarin.

Nuorisovaltuuston edustajan varajäseneksi kaupunginvaltuustoon ilmoittautui kolme ehdokasta. Valinnasta  suoritettiin suljettu vaali. Ääntenlaskijoina toimivat Annika Sinettä ja Juuti Jaakola.

Vaalin tulos:

Jere Ollonen 8 ääntä

Jere Polvela 12 ääntä

Eva Leutola Diaz 6 ääntä

1 hylätty ääni.

Nuorisovaltuuston edustajan varajäseneksi kaupunginvaltuustoon nuorisovaltuusto valitsi Jere Polvelan.

Piitu Oikarainen saapui klo 9.55 asian käsittelyn aikana ja osallistui nuorisovaltuuston kaupunginvaltuuston edustajan varajäsenen vaaliin.

Toimialajohtaja Pertti Onkalo, tekniset palvelut, saapui klo 9.55.

 

Tiedoksi

Kaupunginvaltuusto, Casem-tuki, Marja Marjetta