Kaupunginhallitus, kokous 30.9.2024

§ 251 Tietotilinpäätös 2022-2023

ROIDno-2021-1425

Valmistelija

  • Hanna Haurinen, johtava kaupunginlakimies, hanna.haurinen@rovaniemi.fi

Perustelut

Tietotilinpäätöksen tarkoituksena on antaa kokonaiskuva kaupungin tiedon, tietoturvallisuuden ja tietosuojan hallinnan tilasta. Tietotilinpäätös tarjoaa yleiskuvan organisaation tiedonhallinnan, tietoturvan ja tietosuojan tilasta.

Tietotilinpäätöksen laatimisesta on vastannut tietoturva- ja tietosuojatyöryhmä yhteistyössä tietosuojavastaavan kanssa. Tietotilinpäätös käsitellään vuosittain Rovaniemen kaupungin tietoturva- ja tietosuojatyöryhmässä, kaupungin johtoryhmässä ja kaupunginhallituksessa. Lisäksi asiakirja viedään valtuustolle tiedoksi.

Nyt laadittu tietotilinpäätös koskee poikkeuksellisesti sekä vuoden 2022 että vuoden 2023 tiedon käsittelyn tilannetta, sekä esittelee tiiviisti kehittämistarpeita ja suunnitelmia vuodelle 2024. Tietotilinpäätöksen painopiste on tiedon käsittelyyn sekä tietoturva- ja tietosuojatyöhön liittyvien ajankohtaisten asioiden lisäksi tarkastella muutoksia edelliseen tietotilinpäätökseen.

Tietotilinpäätös on julkinen ja luettavissa kokonaisuudessaan kaupungin verkkosivuilla.

Sitä voi pitää niin johdon työvälineenä kuin EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen voimaantulon vaatimusten ja osoitusvelvollisuuden täyttämisen työvälineenä. Raportin rakenne noudattaa Kuntaliiton ohjeistusta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus merkitsee liitteenä olevan tietotilinpäätöksen 2022-2023 tiedoksi.  

Päätös

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.