Keskusvaalilautakunta, kokous 19.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 42 Vaalikeskuksen henkilöstön palkkaaminen

ROIDno-2023-2174

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Henna Penttilä, asiakaspalveluvastaava, henna.penttila@rovaniemi.fi

Perustelut

Keskusvaalilautakunnan sihteeri on sopinut vaaliassistentin tehtävän hoidosta Antti Räsäsen kanssa ajalla 11.9.2023 - 30.6.2024. Räsäsen palkaksi on määritelty 2700 euroa kuukaudessa ja 18 euron sopimuspalkka normaalin työajan ylittäviltä tunneilta. 

Vaaliassistentin apuna on vaaleissa ollut vaalikeskuksessa ns. ydinryhmä, johon on kuulunut 2-3 henkilöä. Ydinryhmän työntekijöiden työsuhteet ovat vaaleista riippuen kestäneet 2-6 kk. Keskusvaalilautakunta on kuntavaaleissa 2021 vahvistanut ydinryhmän työntekijän palkaksi 2.100 € - 2.500 € / kk ja ylityökorvauksen perusteeksi 13 - 17 €/ tunti. Voimakkaan kulutason nousun sekä vaalitoimitsijoiden tuntipalkan korotuksen johdosta vaaliprojektityöntekijän minimipalkkaa on tarpeen nostaa 2200 euroon kuukaudessa ja ylityökorvauksen perustetta 15.5 euroon / tunti (sopimuspalkka). Kunta-alan yleiskorotukset eivät ole niiden toteutumisajankohtien takia vaikuttaneet vaalikeskuksen työntekijöiden palkkatasoon vuosina 2022-2023.

Presidentinvaalia ja europarlamenttivaaleja varten on tarpeen palkata vaalikeskukseen ydinryhmä, joka yhteistyössä vaaliassistentin kanssa huolehtii ko. vaalien järjestelyistä sekä äänestyksen sujuvuudesta vaalin aikana. Presidentinvaalin toinen äänestyskierros vaikuttaa todennäköiseltä, jonka takia vaalikeskukseen on mahdollisesti tarpeen palkata vielä lisähenkilöstöä tukemaan vaalikeskuksen toimintaa. Tämä resurssitarve tarkentuu lähempänä presidentinvaalia. 

Päätösehdotus

Esittelijä

Henna Penttilä, asiakaspalveluvastaava, henna.penttila@rovaniemi.fi

Keskusvaalilautakunta valtuuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin palkkaamaan vaalikeskukseen henkilöstöä esityksen mukaisesti. 

Päätös

Kokouksessa annettu päätösehdotus: 

Vaaliassistentti Antti Räsäsen ylityötuntikorvaukseksi määritellään 19€/tunti, jotta ylityökorvaus on linjassa vaalikeskuksen muiden työntekijöiden korvausten kanssa.
Vaalikeskuksen työntekijöiden palkkahaitariksi vahvistetaan 2200 - 2600€ kuukaudessa ja ylityökorvauksen perusteeksi 15.5€ - 18€ riippuen palkattavan työntekijän työnkuvasta sekä aiemmasta työkokemuksesta vaalityöstä Rovaniemellä. 

Keskuslautakunta päätti muutetun päätösehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Henna Penttilä, asiakaspalveluvastaava, henna.penttila@rovaniemi.fi

Perustelut

Keskusvaalilautakunta käsitteli kokouksessaan 13.9.2023 vaalikeskuksen henkilöstön palkkaamista (§ 35 Vaalikeskuksen henkilöstön palkkaaminen). Kyseistä päätöstä on tarpeen täydentää, sillä kokouksessa annettu päätösesitys on puutteellinen. Muutetussa päätösesityksessä ei ole mainintaan keskusvaalilautakunnan sihteerin valtuuttamisesta vaalikeskuksen henkilöstön palkkaamiseen. Tämä valtuutus on mainittu vain alkuperäisessä päätösesityksessä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Henna Penttilä, asiakaspalveluvastaava, henna.penttila@rovaniemi.fi

Keskusvaalilautakunta päättää valtuuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin palkkaamaan vaalikeskukseen henkilöstöä keskusvaalilautakunnan päätöksen 13.9.2023 § 35 Vaalikeskuksen henkilöstön palkkaaminen kokouksessa annetun päätösehdotuksen mukaisesti. 

Päätös

Keskusvaalilautakunta päätti päätösehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

OTE: Oikaisuvaatimus, Keskusvaalilautakunta

 

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Keskusvaalilautakunnan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen kuntalain 137 §:n mukaisen oikaisuvaatimuksen keskusvaalilautakunnalle.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Keskusvaalilautakunta

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.