Kaupunginvaltuusto, kokous 12.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 154 Valtuustoaloite Kampanja luonnonsuojelualueiden lisäämiseksi Rovaniemen kaupungin alueella (lisäpykälä)

ROIDno-2022-4564

Valmistelija

  • Eeva-Maarit Kujala, kaupunginsihteeri, eeva-maarit.kujala@rovaniemi.fi

Perustelut

Miikka Keränen ym. jättivät valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen:

"Vuoden 2022 loppuun asti on käynnissä ympäristö- sekä maa- ja metsätalousministeriön toteuttama Luontolahja-kampanja. Kampanjan aikana kertyneet yksityisten henkilöiden ja yritysten suojelemat hehtaarit lasketaan yhteen ja valtio suojelee vastaavan määrän luontokohteita omilta mailtaan. Kampanjan aikana tehty suojelupäätös suojelee siis kaksinkertaisen määrän suomalaista luontoa. Suojeltavien valtion alueiden suuruus on yhteensä enintään 5000 hehtaaria. 

Me allekirjoittaneet esitämme, että Rovaniemen kaupunki selvittää vastaavan kampanjan käynnistämistä alueellaan yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa. Kampanjassa asetettaisiin kaupungin omistamien maiden osalta enimmäismäärä suojeltavia alueita ja kannustetaan paikallisia yksityishenkilöitä, yrityksiä ja yhteisöjä tekemään suojelupäätöksiä Rovaniemen kaupungin alueella omilla maillaan. Kampanjan toteutukseen voitaisiin selvittää myös hankerahoituksen mahdollisuutta ja yhteistyötä myös esimerkiksi Lapin liiton kanssa. Toteutuessaan kampanja voisi tukea osaltaan EU:n biodiversiteettistrategian toteutumista Rovaniemen kaupungissa."

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.