Nuorisovaltuusto, kokous 8.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Nuorisovaltuuston edustajat toimielimissä 2023-2024

ROIDno-2023-44

Valmistelija

  • Anne Luiro, suunnittelija, anne.luiro@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunkistrategian 2030 mukaisesti kaupungin palveluiden suunnittelussa, valmistelussa ja toteutuksessa korostetaan asukkaiden osallisuutta. Strategian toteuttaminen perustuu valittuihin arvoihin, joita ovat osallisuus, luovuus ja turvallisuus. Kaupungin hallintosäännön (hyväksytty 12.12.2022) organisaatiouudistuksen mukaisesti tulee nuorisovaltuuston valita edustajat eri toimielimiin.

Nuorisovaltuuston toimintasäännön 3. luvun 12 §:n mukaan nuorisovaltuusto valitsee järjestäytymiskokouksessa tai tarvittaessa keskuudestaan edustajat ja heille henkilökohtaiset varajäsenet niin kaupunginvaltuustoon kuin kaupungin hallintosäännössä mainittuihin lautakuntiin ja muihin toimielimiin (pois lukien tarkastuslautakunta sekä yksilöasioita käsittelevät jaostot). Nuorisovaltuuston edustajilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kokouksissa, poislukien salassa pidettävät asiat. 

Nuorisovaltuuston toiminnan tavoitteena on saada aikaan aito vuoropuhelu nuorten ja päätöksentekijöiden välille. On tärkeää, että nuoria edustavalla nuorisovaltuustolla on edustus sellaisissa toimielimissä, joissa tehdään nuoria kuntalaisia ja heidän elinolojaan koskevia suunnitelmia ja päätöksiä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Nuorisovaltuusto nimeää edustajansa ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä seuraaviin hallintosäännön mukaisiin toimielimiin: kaupunginvaltuusto, sivistyslautakunta, hyvinvointilautakunta, elinvoimalautakunta, yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kylien kehittämisjaosto sekä vammaisneuvosto.

Mikäli nuorisovaltuusto siirtyy valinnoissa äänestysmenettelyyn, valitaan eniten ääniä saanut varsinaiseksi edustajaksi ja toiseksi eniten ääniä saanut hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen.

Päätös


Kaupunginvaltuustoon asettuivat ehdolle 
Miikka Pihlaja, Alisa Juotasniemi, Kristian Halvari, Walpuri Vehmas, Jere Ollonen ja Roosa Kuivila

Suljetussa sähköisessä vaalissa annettiin 34 ääntä. 
Miikka Pihlaja sai 14 ääntä, Alisa Juotasniemi 3 ääntä, Kristian Halvari 5 ääntä, Walpuri Vehmas yhden äänen, Jere Ollonen 5 ääntä ja Roosa Kuivila 6 ääntä.  Ääntenlaskijoina toimivat Anne Luiro, pöytäkirjantarkastaja Yagana Abbasi sekä Hussein Zainab.

Puheenjohtaja totesi, että kaupunginvaltuustoon on valittu edustajaksi Miikka Pihlaja ja varaedustajaksi Roosa Kuivila. 


Sivistyslautakuntaan asettuivat ehdolle Reetta Peltoniemi, Alisa Juotasniemi, Anni Huttunen, Hussein Zainab , Kristian Halvari, Jere Ollonen ja Yagana Abbasi

Suljetussa sähköisessä vaalissa annettiin 34 ääntä. 
Reetta Peltoniemi sai 5 ääntä, Alisa Juotasniemi 3 ääntä, Anni Huttunen 3 ääntä, Hussein Zainab 4 ääntä, Kristian Halvari 4 ääntä, Jere Ollonen 13 ääntä ja
Yagana Abbasi 2 ääntä.
Ääntenlaskijoina toimivat Anne Luiro, Essi Kilpimaa ja Juuti Jaakola.

Puheenjohtaja totesi, että sivistyslautakuntaan on valittu edustajaksi Jere Ollonen ja varaedustajaksi Reetta Peltoniemi.
 

Hyvinvointilautakuntaan asettuivat ehdolle 
Julius Vaara, Juuti Jaakola, Walpuri Vehmas, Anni Huttunen, Veera Nivunkijärvi, Eva Leutola Diaz ja Okko Selin.

Suljetussa sähköisessä vaalissa annettiin 34  ääntä. 
Julius Vaara sai 6 ääntä, Juuti Jaakola 5 ääntä, Walpuri Vehmas 0 ääntä, Anni Huttunen 4 ääntä, Veera Nivunkijärvi 9 ääntä, Eva Leutola Diaz 8 ja Okko Selin 2 ääntä.
Ääntenlaskijoina toimivat Anne Luiro ja pöytäkirjantarkastajat.

Puheenjohtaja totesi, että hyvinvointilautakuntaan on valittu edustajaksi Veera Nivunkijärvi ja varaedustajaksi Eva Leutola Diaz. 
​​​​​

Elinvoimalautakuntaan asettuivat ehdolle Essi Kilpimaa, Jimi Pallari, Johannes Leväaho, Jere Polvela, Jere Ollonen ja Niko Korhonen

Suljetussa sähköisessä vaalissa annettiin 34 ääntä. 
Essi Kilpimaa sai 7 ääntä, Jimi Pallari 11 ääntä, Johannes Leväaho yhden äänen, Jere Polvela 6 ääntä, Jere Ollonen 5 ääntä ja Niko Korhonen 4 ääntä.          Ääntenlaskijoina toimivat Anne Luiro ja pöytäkirjantarkastajat.

Puheenjohtaja totesi, että elinvoimalautakuntaan on valittu edustajaksi Jimi Pallari ja varaedustajaksi Essi Kilpimaa.


Yhdyskuntasuunnittelun lautakuntaan asettuivat ehdolle Jere Polvela, Sofia Körkkö, Kristian Halvari, Johannes Leväaho ja Walpuri Vehmas.

Suljetussa sähköisessä vaalissa annettiin 34 ääntä, joista 1 tyhjä ääni.
Jere Polvela sai 9 ääntä, Sofia Körkkö 11 ääntä, Kristian Halvari 4 ääntä, Johannes Leväaho 5 ääntä ja Walpuri Vehmas 4 ääntä.
Ääntenlaskijoina toimivat Anne Luiro ja pöytäkirjantarkastaja Yagana Abbasi sekä Essi Kilpimaa.

Puheenjohtaja totesi, että yhdyskuntasuunnittelun lautakuntaan on valittu edustajaksi Sofia Körkkö ja varaedustajaksi Jere Polvela.
 

Kylien kehittämisjaostoon asettuivat ehdolle Jussa Posio, Eelis Keränen ja Piitu Oikarainen.

Suljetussa sähköisessä vaalissa annettiin 33 ääntä, joista 2 hylättiin.
Jussa Posio sai 16 ääntä, Eelis Keränen 10 ääntä ja Piitu Oikarainen 5 ääntä.
Ääntenlaskijoina toimivat Anne Luiro ja pöytäkirjantarkastajat.

Puheenjohtaja totesi, että kylien kehittämisjaostoon on valittu edustajaksi Jussa Posio ja varaedustajaksi Eelis Keränen.

Vammaisneuvostoon asettuivat ehdolle Moona Loijas, Juuti Jaakola, Walpuri Vehmas ja Fanni Pulkkinen.

Suljetussa sähköisessä vaalissa annettiin 34 ääntä, joista 1 hylättiin.
Moona Loijas sai 13 ääntä, Juuti Jaakola 5 ääntä, Walpuri Vehmas 4 ääntä ja Fanni Pulkkinen 11 ääntä.
Ääntenlaskijoina toimivat Anne Luiro ja pöytäkirjantarkastajat.

Puheenjohtaja totesi, että vammaisneuvostoon on valittu edustajaksi Moona Loijas ja varalle Fanni Pulkkinen.

Tiedoksi

Valitut, CaseM -tuki