Nuorisovaltuusto, kokous 8.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Nuorisovaltuustojen liiton toimintaan osallistuminen

ROIDno-2023-45

Valmistelija

  • Anne Luiro, suunnittelija, anne.luiro@rovaniemi.fi

Perustelut

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry on nuorten osallisuuden asiantuntija, joka edistää nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ja toimijuutta yhteiskunnassa. Teemme työtä nuorten hyväksi ajamalla nuorten etua päätöksenteossa ja kouluttamalla nuoria vaikuttajia. Tärkein arvomme on nuorten kyky toimia ja vaikuttaa yhteiskunnassa. Siksi järjestöämme johtaakin nuorista jäsenistä koostuva liittohallitus. 

Missionamme on olla kaikkien suomalaisten nuorten edunvalvoja ja edustaa nuorisovaltuutettuja sekä yhteiskunnallisesti aktiivisia nuoria päätöksenteossa. 

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on ainoa nuorisovaltuustojen valtakunnallinen edunvalvoja.

Meidän visiomme on yhteiskunta, jossa nuorisovaltuustot ovat vakiintunut osa suomalaista vaikuttamiskenttää. Nuorisovaltuustoilla on jokaisessa kunnassa ja alueella aidot vaikutusmahdollisuudet valmistelussa, päätöksenteossa ja seurannassa. Näitä keinoja ovat muun muassa puhe- ja läsnäolo-oikeudet toimielimissä.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n ydintehtävä on tukea nuoria vaikuttajia ja vaikuttajaryhmiä ympäri Suomen. Meiltä löytyy osaamista niin pienten kuntien kuin isompienkin alueiden haasteiden ratkaisemiseen. Toiminnassamme on mahdollista verkostoitua laajasti muiden nuorten vaikuttajien, nuorisovaltuustojen, päättäjien ja sidosryhmien kanssa. 

Valtakunnallisiin nuorisovaltuutetuille suunnattuihin tapahtumiimme voi osallistua vaikka koko oman nuorisovaltuusto. Tapahtumissa pääsee oppimaan uutta vaikuttamisesta sekä tutustumaan muihin nuorisovaltuutettuihin ympäri Suomen. 

Nuorisovaltuustojen liiton jäsenmaksu / nuorisovaltuutettu on 20 €/vuosi. Eli yhteensä nuorisovaltuuston budjetista jäsenmaksuihin menee vuosittain 840 €. Jokaisen nuorisovaltuutetun sekä yleisvarajäsenen tulee täyttää myös vuonna 2023 jäseneksi liittymislomake. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Nuorisovaltuusto käy keskustelun asiasta ja päättää keskustelun perusteella jäsenmaksun maksamisesta.

Päätös

Nuorisovaltuusto kävi keskustelua asiasta, kartoittaa kiinnostuneet, jatkaa keskustelua WhatsApp-ryhmässä ja tekee päätöksen myöhemmin.

Tiedoksi

Nuva ry