Tarkastuslautakunta, kokous 7.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Tarkastuslautakunnan tilinpäätös 2022

ROIDno-2021-2260

Valmistelija

  • Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Perustelut

Kunnanhallituksen on laadittava tilinpäätös tilikautta seuraavan maaliskuun loppuun mennessä. Kaupungin talous- ja rahoitusyksikkö on antanut ohjeet ja aikataulun vuoden 2022 tilinpäätöksen ladintaa varten. Talous- ja rahoitusyksikön vuodenvaihdekirjeen mukaan tilinpäätösaineisto tulee toimittaa talous- ja rahoitusyksikköön 3.2.2023 mennessä. Tilinpäätös käsitellään kaupunginhallituksessa 27.3.2023.

Tarkastuslautakunnan talousarviotavoitteet vuodelle 2022 laadittiin kaupunginhallituksen laatiman tuloskorttipohjan ja sen otsikoinnin perusteella. Otsikoinnin viitatessa kaupunkistrategiasta johdettujen toiminnan painopisteisiin ja keskeisiin muutoksiin, lautakunta otti huomioon koko kaupunkikonsernin.

Muut tarkastuslautakunnan vuodelle 2022 kohdentuvat tavoitteet kohdentuivat yksinomaan lautakunnan omaan toimintaan ja talouteen. Tavoitteiden toteutuma on kirjattu asian liitteenä 1 olevaan tuloskorttiin. Tilinpäätöksen tuloskorttien lopullista rakennetta ei ole vielä tarkennettu talous- ja rahoitusyksiköstä. On mahdollista, että nyt käsiteltävään tuloskorttiin joudutaan tekemään vielä teknisluonteisia korjauksia ja tarkistuksia koko tilinpäätösasiakirjan yhdenmukaistamiseksi. Muutokset eivät kuitenkaan vaikuta sisällöllisesti siihen, kuinka tavoitteiden toteumasta raportoidaan lautakunnan osalta.

Esityslistan laatimisen tilanteessa tarkastuslautakunta on pysynyt taloudellisissa tavoitteissaan. Koko vuoden toteuma alustavien tietojen (3.2.2022) mukaan on -252 887 euroa, mikä on 11 113 euroa alle talousarvion. Talousarvio on toteutunut 95,79 %. Päivitetyt luvut tullaan esittämään kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta 

-hyväksyy tarkastuslautakunnan osalta tilinpäätöksen vuodelta 2022 liitteen 1 mukaisesti,

-oikeuttaa vt. tarkastuspäällikön tekemään tarkastuslautakunnan tuloskorttiin teknisluontoisia korjauksia ja tarkistuksia. 

Päätös

Tarkastuslautakunta päätti esittelijän päätösehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.