Ympäristölautakunta, kokous 29.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Ilmoitusasiat

Perustelut

Pöytäkirjanote: Kaupunginvaltuusto, kokous 27.2.2023 § 22 Vuoden 2023 talousarvion ja vuosien 2024-2026 taloussuunnitelman muuttaminen

Perämeren jätelautakunnan lausuntopyyntö (Pöytäkirjanote §13 Perämeren jäteltk 28022023): Kemin, Keminmaan, Tervolan, Tornion ja Ylitornion jätehuoltomääräysten biojätteen vapaaehtoisen keräysalueen muutos Tervolan ja Ylitornion osalta. Rovaniemen kaupungin ympäristölautakunta / Tervolan ja Ylitornion kuntien ympäristönsuojeluviranomaisena: Ympäristölautakunnalla ei ole tarvetta antaa asiasta lausuntoa.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto, jolla on hyväksytty kiinteistöillä 854-871-1-2, 854-404-234-1 ja 854-404-234-0 (Väyläviraston Pellon liikennepaikka ja puunkuormausalue) suoritettu pilaantuneen maaperän puhdistustyö ja puhdistuksen loppuraportti, Pello.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto, jolla on hyväksytty kiinteistöllä 854-404-7-24 (Teboil, Pello) suoritettu pilaantuneen maaperän puhdistustyö ja puhdistuksen loppuraportti, Pello.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto, jolla on hyväksytty Misi-Kemijärvi-välisellä rataosuudella, kiinteistöllä 698-871-1-12 suoritettu pilaantuneen maaperän puhdistustyö ja puhdistuksen loppuraportti, Rovaniemi.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto, jolla on hyväksytty kiinteistöllä 698-408-209-0 (os. Opinpolku 12) suoritettu pilaantuneen maaperän puhdistustyö ja puhdistuksen loppuraportti, Rovaniemi.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto, jolla on hyväksytty kiinteistöllä 698-5-599-6 (os. Ulakatu 12) suoritettu pilaantuneen maaperän puhdistustyö ja puhdistuksen loppuraportti, Rovaniemi.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Heinuvaaran leirialueen jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Rovaniemi.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Kolarin jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Kolari.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Sieppijärven jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Kolari.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Tervolan jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Tervola.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Ristipalonsuon turvetuotantoalueen velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Ranua.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Sankapalonsuon turvetuotantoalueen velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Ranua.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Neova Oy:n Lapin turvetuotantoalueiden velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Kolari, Ranua, Rovaniemi, Tervola

Eurofins Ahma Oy:n raportti Ossauskosken kalanviljelylaitoksen velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Tervola.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Tervolan sirotetehtaan velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Tervola.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Tervajärven luonnonravintolammikon velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Rovaniemi.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Ylläksen jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Kolari.

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös, jolla Käpyojan luonnonravintolammikon pato on poistettu patoturvallisuuslain mukaisesta patoluokituksesta, Rovaniemi.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös, jolla on hyväksytty Suosiolan voimalaitoksen päivitetty tarkkailusuunnitelma, Rovaniemi.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös, jolla on hyväksytty Neova Oy:n Lapin turvetuotantoalueiden käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailuohjelma.

Metsähallituksen luontopalveluiden päätös jolla ympäristöhallinnon hyönteistyöryhmälle on myönnetty lupa liikkumiseen ja näytteenottoon Metsähallituksen hallinnassa olevilla suojelualueilla.

Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n raportti jätevedenpuhdistamoiden velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Rovaniemi.

Neve Oy:n raportti ympäristöluvanvaraisten toimintojen velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Rovaniemi.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Hannukainen Mining Oy:n koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta, Kolari.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Metsähallituksen hakemuksesta Tunturilammen säännöstelyn lopettamiseksi ja säännöstelyä koskevan luvan rauettamiseksi, Rovaniemi. 

Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnan raportti Misin huoltoalueen ja pesupaikan velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Rovaniemi.

Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnan raportti Pahkamaan ampumaradan velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Rovaniemi.

Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnan raportti Tervolan varastoalueen velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Tervola.

Ranuan Bioenergia Oy:n raportti Aitamaantaussuon turvetuotantoalueen velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Ranua.

Vaasan hallinto-oikeuden vastinepyyntö; maa-ainesten ottaminen pohjavedenpinnan yläpuolelta tilalta Lauri RN:o 10:38 Reväsvaaran pohjavedenottamon suoja-alueelta, Ylitornio. Ympäristölautakunnalla ei ole tarvetta antaa vastinetta asiasta.  ROIDNo-2023-897

Vaasan hallinto-oikeuden päätös; Valitukset vesivoiman hyväksikäyttöä koskevassa vesitalousasiassa, voimalaitoksen rakentamisajan muuttaminen (Sierilä)

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Erkki Lehtoniemi, palvelualuepäällikkö, erkki.lehtoniemi@rovaniemi.fi

Ympäristölautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös

Ympäristölautakunta päätti yksimielisesti palvelualuepäällikön esityksen mukaisesti merkitä ilmoitusasiat tiedoksi.