Tilajaosto, kokous 21.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Ilmanvaihtosuodattimien hankinta

ROIDno-2023-310

Valmistelija

  • Pekka Latvala, tilapalvelupäällikkö, pekka.latvala@rovaniemi.fi

Perustelut

Tilapalvelukeskus on valmistellut hankintayksikön, Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt Oy:n ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kiinteistöjen ilmanvaihtosuodattimien hankintaa.

Hankinnan kohde
Hankinnan kohteena on Rovaniemen kaupungin Tilapalvelukeskuksen, Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt Oy:n, Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ja kiinteistöjen ilmanvaihtosuodattimet. Tämä hankinta käsittää vain ilmanvaihdon normaalit karkea-, perus- ja hienosuodattimet, ePM1- ePM10 (ei HEPA-, aktiivihiili- yms. erikoissuodattimia).

Tarjouskilpailun tarkoituksena on saada hankintayksiköille kokonaistaloudellisesti edullisia suodattimia.

Suodattimien kokonaistaloudellista edullisuutta arvioidaan seuraavin kriteerein:
- Suodattimien käyttökustannukset
- Suodattimien hankintakustannukset

Tällä menetelmällä halutaan omalta osaltaan parantaa hankintayksiköiden rakennusten energiataloutta ja auttaa hankintayksiköitä omien yhteiskuntavelvoitteidensa sekä valtion asettamien energiansäästötavoitteiden saavuttamisessa. Hankintayksiköt huolehtivat itse suodattimien hävityksestä omien kierrätyskäytäntöjensä mukaisesti.Tarjoajalla tulee olla käytössään LCC-laskentaohjelma, jonka avulla pystytään laskemaan hankintayksikön osoittamiin kohteisiin energiataloudellisesti edullisimmat suodattimet. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä tavarahankinta.

Hankinnan sopimuskausi
Sopimus on 24 kuukautta ja sopimukseen sisältyy mahdollisuus kahteen (2) yhden (1) vuoden mittaiseen optiokauteen. Option käyttömahdollisuudesta sovitaan erikseen tilaajan toimesta viimeistään kolme (3) kuukautta ennen mahdollisen option käyttöönottoa. Optiossa on kyse tilaajien oikeudesta, ei velvollisuudesta. Tilaaja pidättää oikeuden jatkaa hankinnan sopimuskautta entisin ehdoin siihen saakka, kunnes seuraavan tarjouskilpailun hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Tilajaosto merkitsee tiedoksi liitteenä olevan tarjouspyyntöluonnoksen liitteineen, ESPD - luonnoksen ja sopimusluonnoksen. Tilajaosto päättää delegoida koko hankintaprosessiin sisältyvän päätöksenteon (sisältäen hankinta-asiakirjojen hyväksymisen, hankintapäätöksen ja siihen mahdollisesti sisältyvän optiopäätöksen sekä hankintasopimuksen, hankintaoikaisun ja hankinnan keskeyttämispäätöksen tekemisen) tilapalvelupäällikölle.

Päätös

Tilajaosto hyväksyi henkilöstö- ja hallintojohtajan esityksen.

Tiedoksi

Tilapalvelupäällikkö, Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt Oy, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Anu Kulmala