Kylien kehittämisjaosto, kokous 25.5.2023

§ 22 Vesistöjen hoitoavustukset 2023

ROIDno-2023-1011

Valmistelija

  • Satu Tuovinen, aluekoordinaattori, satu.tuovinen@rovaniemi.fi
  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kylien kehittämissäätiö on osoittanut kuluvalle vuodelle 2023 määrärahan vesistöjen hoitohankkeisiin. Vesistöjen hoitohankkeisiin on käytettävissä 20 000 euroa ja sitä myönnetään enintään 2 000 euroa yhdistystä kohden. Hoitotoimenpiteet tulee suorittaa 2-3 vuotena peräkkäin.

Kylien kehittämisjaoston tulee tehdä esitys ko. määrärahojen kohdentamisesta kehittämissäätiölle. 

Vesistöjenhoidon tavoite on yleishyödyllinen ja vesien tilan parantaminen ja/tai vesien virkistyskäytön edistäminen. Lisäksi tavoitteeksi asetettiin, että alueelle suunnitellaan ja toteutetaan isompia vesienhoidollisia hankkeita yhteistyössä ELY-keskuksen ja VESKU -hankkeen kanssa. Avustuksen kohteena olevia toimenpiteitä ovat:

  • Kohteen kalarakenteen selvittäminen
  • Hoitokalastustoimenpiteet
  • Vesikasvillisuuden niitto
  • Hoitokalastuksen toteuttamisessa hankittavien pyydysten (rysät, katiskat) on oltava sellaisia, että niistä voidaan vapauttaa elävänä kalastuslain mukaan alamittaiset kalat sekä petokalat.

Tukea ei myönnetä verkkojen, veneiden, perämoottoreiden yms. pienhankintoihin eikä säätiön vuonna 2021 tehdyn päätöksen perusteella kalanpoikasten hankintaan.

Määräaikaan 30.4.2023 mennessä saapui 11 vesistöjen hoitoavustushakemusta. Hakemukset on käsitelty yhteistyössä kylien kehittämissäätiön kanssa.
 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Rovaniemen kylien kehittämisjosto esittää Rovaniemen kylien kehittämissätiön hallitukselle, että vesistöjen hoitoavustukset 2023 päätetään jakaa liitteen mukaisesti.

Päätös

Kylien kehittämisjaosto piti tauon klo 16.27.-16.37.
Terhi Heikkilä poistui kokouksesta klo 16.31.

Kylien kehittämisjaosto päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Rovaniemen kylien kehittämissäätiö, hakijat

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.