Elinvoimalautakunta, kokous 28.11.2023

§ 101 Vuoden maaseutu- tai maatilayrityksen palkitseminen

ROIDno-2022-4468

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunki on palkinnut vuodesta 1978 alkaen maaseudulla toimivia yrityksiä. Vuodesta 2010 alkaen on palkittu vuorovuosin alkutuotantoa harjoittava maatilayritys ja muuta yritystoimintaa harjoittava maaseutuyritys. Vuonna 2022 on vuoro palkita maaseutuyritys. MTK-Rovaniemi ja Tervolan yhteistoiminta-alue ehdottaa elinvoimalautakunnalle kahta yritystä perusteluineen vuoden 2022 maaseutuyrittäjän palkinnon saajaksi. Vuoden maaseutu- ja maatilayrityksen palkinnon saajalta edellytetään, että se menestyy valitsemallaan toimialalla, toimii suunnitelmallisesti yrityksensä toimintaa ja tuotteita kehittäen sekä edistää ja ylläpitää elinkeinonsa jatkuvuutta ja maaseudun elinvoimaa. Palkintona luovutetaan 2000 euroa ja kunniakirja.

Elinvoimalautakunta tekee kokouksessa valinnan MTK-Rovaniemen ja Tervolan yhteistoiminta-alueen ehdotusten perusteella Rovaniemen vuoden 2022 maaseutuyrittäjäksi. Tervolan yhteistoiminta-alueen maaseutupäällikkö Tanja Häyrynen esittelee ehdokkaat kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

Jaakko Rantsi, toimialajohtaja, jaakko.rantsi@rovaniemi.fi

Elinvoimalautakunta valitsee vuonna 2022 palkittavan maaseutuyrityksen. Valinta tehdään kokouksessa annettavan esityksen pohjalta

Päätös

Elinvoimalautakunta kuuli MTK-Rovaniemi ja Tervolan yhteistoiminta-alueen maaseutupäällikkö Tanja Häyrysen esittelemät ehdokkaat kokouksessa, jotka ovat SieriPoro Safaris ja Kone Sarajärvi Oy. Tanja Häyrynen poistui kokouksesta tämän käsittelyn aikana klo 17.12.
Sanna Konola esitti lisäyksen seuraavalle vuodelle, että yritys on pilotoinut tai hyödyntää (maatalouden) kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja. Liisa Helin poistui kokouksesta klo 17.24. Päätöksenteon aikana pidettiin kokoustauko klo 17.25 -17.35. Tauon jälkeen puheenjohtaja piti nimenhuudon ja totesi läsnäolijat.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti valita Rovaniemen vuoden 2022 maaseutuyrittäjäksi Sieriporo Safaris. Lisäksi lautakunta päätti yksimielisesti Sanna Konolan lisäyksen seuraavien vuosien yrityksen valintakriteereihin. 

Valmistelija

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunki on palkinnut vuodesta 1978 alkaen maaseudulla toimivia yrityksiä. Vuodesta 2010 alkaen on palkittu vuorovuosin alkutuotantoa harjoittava maatilayritys ja muuta yritystoimintaa harjoittava maaseutuyritys. Vuonna 2023 on vuoro palkita maatilayritys. MTK-Rovaniemi ja Tervolan yhteistoiminta-alue ehdottaa elinvoimalautakunnalle kahta yritystä perusteluineen vuoden 2023 maatilayrittäjän palkinnon saajaksi. Vuoden maaseutu- ja maatilayrityksen palkinnon saajalta edellytetään, että se menestyy valitsemallaan toimialalla, toimii suunnitelmallisesti yrityksensä toimintaa ja tuotteita kehittäen sekä edistää ja ylläpitää elinkeinonsa jatkuvuutta ja maaseudun elinvoimaa sekä hyödyntää toiminnassaan kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja. Palkintona luovutetaan 2000 euroa ja kunniakirja.

Elinvoimalautakunta tekee kokouksessa valinnan MTK-Rovaniemen ja Tervolan yhteistoiminta-alueen ehdotusten perusteella Rovaniemen vuoden 2023 maatilayrittäjäksi. Tervolan yhteistoiminta-alueen maaseutupäällikkö Tanja Häyrynen esittelee ehdokkaat kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Samppa Määttä, vs. toimialajohtaja, samppa.maatta@rovaniemi.fi

Elinvoimalautakunta valitsee vuonna 2023 palkittavan maaseutuyrityksen. Valinta tehdään kokouksessa annettavan esityksen pohjalta.

 

Päätös

Tervolan yhteistoiminta-alueen maaseutupäällikkö Tanja Häyrynen esitteli ehdokkaan kokouksessa. Häyrynen oli kokouksessa esittelyn ajan klo 15.50 - 15.58. 
Asian käsittelun aikana kokouksesta poistuivat kaupunginhallituksen edustaja Päivi Alanne-Kunnari ja talouspäällikkö Hannu Pessa klo 16.00.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti valita Rovaniemen vuoden 2024 maaseutuyritykseksi Pöykön tilan, maitotilalliset Vikajärveltä, Jaana ja Matti Pöykkö.

Päätöksenteon aikana pidettiin kokoustauko klo 16.00 – 16.05. Tauon jälkeen puheenjohtaja piti nimenhuudon ja totesi läsnäolijat. 


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Elinvoimalautakunta

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.