Hyvinvointilautakunta, kokous 19.12.2023

§ 130 Hyvinvointilautakunta/Vaaranlammen irtokalustehankinnat

ROIDno-2023-3962

Valmistelija

  • Tiina Mölläri, peruskoulun rehtori, tiina.mollari@rovaniemi.fi
  • Sami Oinas, rehtori, sami.oinas@rovaniemi.fi
  • Anu Kulmala, hankintalakimies, anu.kulmala@rovaniemi.fi

Perustelut

Vaaralammen monitoimitalo valmistuu elokuussa 2025. Monitoimitalon kalustaminen tulee näin ollen aloittaa huhtikuussa 2025. Tästä johtuen, irtokalustesuunnittelu ja -kilpailutus toteutetaan pääsääntöisesti jo vuoden 2024 aikana.

Monitoimitaloon sijoittuu koulun lisäksi päiväkoti, kirjasto, neuvola sekä nuorisotilat. Hyvinvointilautakunnan määrärahaan sisältyy kirjaston kalustaminen, ja loput määrärahat kohdentuvat sivistyslautakunnan alaisuuteen sekä Lapin hyvinvointialueen osuuteen. 

Määrärahat ja kilpailutusmalli

Hyvinvointilautakunta on hyväksynyt 26.10.2023/§104 hyvinvointilautakunnan talousarvion 2024 ja taloussuunnitelman 2025-2027, jonka osana on hyväksytty investointisuunnitelma. Tähän suunnitelmaan sisältyy vuodelle 2025 toteutuva kirjaston kalusteiden hankinta Vaaranlammen monitoimitalolle määrärahaltaan 100 000 euroa. 

Sivistyslautakunnan irtokalusteiden kilpailutusmallia arvioitaessa on tutkittu käänteisen kilpailutuksen ja varhaisen vaiheen kilpailuttamisen malleja. Hyvinvointilautakunnan alaisten kirjaston kalusteiden osalta hankinnan suunnitteluprosessi on suoraviivaisempi, ja varhaisen kilpailutuksen malli on raskas toteuttaa tämän mittakaavan hankinnassa. Perinteinen kilpailutus palvelee kirjaston hankintojen tarkoitusta ja vaatimuksia paremmin. 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Hyvinvointilautakunta päättää, että Vaaranlammen monitoimitalon kirjaston irtokalusteiden hankinta kilpailutetaan perinteisen kilpailutuksen mallia käyttäen. 

 

Päätös

Hyvinvointilautakunta päätti toimialajohtajan päätösehdotuksen mukaisesti.

Teemu Niemi-Aro ja Hanna Mettiäinen poistuivat asian käsittelyn jälkeen klo 14.47.

Hyvinvointilautakunta piti tauon klo 14.47.-14.57.