Vammaisneuvosto, kokous 27.10.2023

§ 40 LISÄPYKÄLÄ: Vammaisneuvoston kehittämiskumppanuus Luonto kaikille Lappi-hankkeen kanssa (lisäpykälä)

ROIDno-2023-3388

Valmistelija

  • Jonna Leppiaho, erityisasiantuntija, jonna.leppiaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Suomen Paralympiakomitea ja Lapin AMK hakevat Luonto kaikille Lappi -hankkeelle tukea kolmeksi vuodeksi alkaen 1.3.2024. Hankkeessa lisätään yhdenvertaisten ja esteettömien palvelujen, muun muassa esteettömyyskartoitukset ja kuvailut, tarjontaa parantamalla yrittäjien osaamista ja tukemalla heitä palvelujen kehittämisessä.

Suomen Paralympiakomitea pyytää Rovaniemen vammaisneuvostoa hankkeeseen kehittämiskumppaniksi muun muassa Lapin näkövammaiset ry:n kanssa. Hankkeen edetessä on tarkoitus esimerkiksi toteuttaa pilotteja luonnossa yhdessä toimintarajoitteisten henkilöiden ja matkailuyrittäjien kanssa. Myös viestinnän saavutettavuus on kirjattu yhdeksi tavoitteeksi. 

Kehittämiskumppanuus kirjataan hankehakemukseen ja sen tarkempi sisältö määritellään, mikäli hankkeelle myönnetään rahoitus. Hankehaku päättyy lokakuun lopussa ja tieto hanketuesta on arvioitu saapuvan vuoden vaihteessa. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jonna Leppiaho, erityisasiantuntija, jonna.leppiaho@rovaniemi.fi

Vammaisneuvosto päättää antaa alustavan suostumuksensa kehittämiskumppanuuteen.

Päätös

Vammaisneuvosto päätti antaa alustavan suostumuksensa kehittämiskumppanuuteen.

Tiedoksi

Suomen Paralympiakomitea, tutkimuspäällikkö Aija Saari

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.