Jätehuoltojaosto, kokous 11.10.2024

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 12 Jätehuoltomääräysten päivittäminen 2024

ROIDno-2024-3816

Valmistelija

  • Maria Granholm, ympäristöasiantuntija, maria.granholm@rovaniemi.fi

Perustelut

Jätehuoltojaosto on kokouksessaan 24.2.2023 §7 hyväksynyt nykyiset Rovaniemen, Ranuan ja Pellon kuntien jätehuoltomääräykset.

Jätehuoltomääräyksiin on ilmennyt tarve tehdä päivityksiä muun muassa jätelajien nimiin ja eräiden jätelajien astiakohtaisiin tyhjennysväleihin sekä tarkennus vieraslajikasvien käsittelyyn esimerkiksi kompostoimalla. Lisäksi käsin tyhjennettävän biojätteen jäteastian enimmäispainoa on syytä yhdenmukaistaa polttokelpoisen jätteen vastaanlaisen astian enimmäispainon kanssa.

Liitteenä olevassa jätehuoltomääräysten päivitysluonnoksessa esitetyt muutokset on korostettu kelpaisella värillä ja itse muutokset siten, että poistuva teksti on esitetty yliviivattuna ja lisättävä teksti korostettuna punaisella värillä. Esitetyt muutokset ovat luonteeltaan teknisiä tai vaikutuksiltaan vähäisiä.

Jätehuoltomääräysten päivitysten ja tarkennusten saatua lainvoiman, korostukset ja korvattavat tekstit poistetaan. Jätehuoltomääräykset astuisivat voimaan 1.12.2024 lähtien.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Alkki, kaupungininsinööri, janne.alkki@rovaniemi.fi

Jätehuoltojaosto päättää hyväksyä liitteen 1 jätehuoltomääräykset ja sen liitteet sekä päättää että jätehuoltomääräykset astuvat voimaan 1.12.2024.  Jätehuoltomääräykset asetetaan yleisesti nähtäville.  Lisäksi jätehuoltojaosto päättää että jätehuoltomääräykset tulee voimaan vaikka sen hyväksymistä koskevaan päätökseen haettaisiin muutosta.

Päätös

Jätehuoltojaosto päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Rovaniemen kaupunki, Ranuan ja Pellon kunnat, Napapiirin Residuum Oy, Lapin Ely-keskus, Aluehallintovirasto ja jätteenkuljetusyritykset.