Kaupunginhallitus, kokous 21.10.2024

§ 274 Konsernitalouspäällikön avoimen viran hoitajan määrääminen

ROIDno-2024-3953

Valmistelija

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Konsernitalouspäällikkö Janne Sandgren on irtisanoutunut kaupungin palveluksesta 1.11.2024 lukien. Konsernitalouspäällikön tehtävien hoito on tarkoituksenmukaista järjestää sisäisesti siten, että talouspäällikkö Hannu Pessa määrättäisiin hoitamaan konsernitalouspäällikön avointa virkaa sekä toimimaan talous- ja rahoituspalvelut -yksikön esihenkilönä ja vastuualuepäällikkönä. Konsernijohtamiseen liittyvien tehtävien valmistelu on suunniteltu hoidettavaksi siten, että konsernihallintoon rekrytoitaisiin konsernijohtamisen asiantuntija, joka tekisi konsernijohtamiseen liittyvää valmistelu- ja täytäntöönpanotyötä yhdessä erityisesti kaupunginlakimiesten kanssa. 

Hallintosäännön muuttamisen yhteydessä on mahdollista muuttaa konsernitalouspäällikölle delegoitua toimivaltaa. Siksi määräys avoimen viran hoitamisesta on perusteltua tehdä nyt 31.5.2025 asti, jolloin 1.6.2025 alkaen virkanimikettä ja hallintosäännöllä delegoitua toimivaltaa voidaan tarvittaessa muuttaa siten kuin katsotaan tarkoituksenmukaiseksi ja lisäksi voidaan arvioida nyt toteutettavan tehtävänjaon toimivuutta sekä tarvetta viran pysyvälle täyttämiselle.

Hallintosäännön 53 §:n mukaan toimialajohtajan, konsernitalouspäällikön, rakennuttamispäällikön, henkilöstö- ja hallintojohtajan, viestintä- ja markkinointijohtajan ja kaupunginsihteerin valitsee virkaansa kaupunginhallitus, joka vahvistaa viran palkkauksen ja virkavaalin, sekä virkasuhteen keston.  

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää määrätä talouspäällikkö Hannu Pessan hoitamaan konsernitalouspäällikön avointa virkaa ja toimimaan talous- ja rahoituspalvelut -yksikön vastuualuepäällikkönä 1.11.2024 alkaen 31.5.2025 asti.

Tiedoksi

Hannu Pessa, Nea Mustonen