Tarkastuslautakunta, kokous 9.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 Irtisanoutuminen kaupunkitarkastajan virasta

ROIDno-2019-3003

Valmistelija

  • Paavo Aarnio, palvelussuhdepäällikkö, paavo.aarnio@rovaniemi.fi

Perustelut

Juuso Kataja on irtisanoutunut 14.4.2023 lähettämällään ilmoituksella kaupunkitarkastajan virasta hänen siirtyessään hoitamaan tarkastuspäällikön virkaa.

Ilmoitus virkasuhteen irtisanoutumisesta saatetaan sen viranomaisen tietoon, joka on valinnut viranhaltijan palvelussuhteeseen. Eron myöntäminen ilmoituksen perusteella tarkoittaa viranhaltijan tekemän irtisanoutumisilmoituksen tiedoksi merkitsemistä. 

Tarkastuslautakunnan esittelijä vt. tarkastuspäällikkö Juuso Kataja on asianosaisena esteellinen asiassa. Hallintosäännön 81 §:n 3 momentin perusteella tarkastuslautakunta voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Hallintosäännön 150 §:n mukaan toimielin voi tällöin päättää, että puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sanna Luoma, sanna.luoma@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta päättää, että esittelijän ollessa esteellinen tämä asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä ja, että puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta.

Tarkastuslautakunta merkitsee tiedoksi Juuso Katajan irtisanoutumisilmoituksen, myöntää eron kaupunkitarkastajan virasta ja toteaa viran hoitamisen päättyväksi 9.5.2023.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että vt. tarkastuspäällikkö Juuso Kataja ja asiakaspalveluvastaava Henna Penttilä poistuivat esteellisinä kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (hallintolaki § 28.1 kohta 1). Lisäksi merkittiin, että hallintosihteeri Oona Kurth toimi kokouksen pöytäkirjanpitäjänä tämän asian käsittelyn ajan.

Tarkastuslautakunta päätti yksimielisesti puheenjohtajan ehdotuksen mukaisesti.

Merkittiin pöytäkirjaan, että hallintosihteeri Oona Kurth poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen kello 16.52.

Tiedoksi

Juuso Kataja, Antti Määttä, Riitta Järvinen, Nea Mustonen

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.