Nuorisovaltuusto, kokous 12.9.2023

§ 31 Nuorisovaltuuston osallistuminen toimijamessuille 2.10.2023

ROIDno-2023-42

Valmistelija

  • Henrietta Kangas, nuorisotoiminnan koordinaattori, henrietta.kangas@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen Neuvokkaan Eväitä reppuun -hanke järjesti viime syksynä Lappia-talolla työpajan ja toimijamessut nuorten parissa toimiville, johon nuorisovaltuusto osallistui. Nyt tapahtumalle on tulossa jatkoa. Rovaniemen kaupungin hyvinvoinnin edistämisen teemana tälle 2023 on lasten ja nuorten mielen hyvinvointi, ja teeman mukaisesti järjestetään työpaja ja toimijamessut Lappia-talolla 2.10.2023. 

Tapahtuman tavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvien, ajankohtaisten ja tärkeiden teemojen ja asioiden esiin nostaminen sekä toimijoiden välisen yhteistyön vahvistaminen ja verkostoituminen. Jokaiselle ilmoittautuneelle toimijalle varataan tapahtumaan oma esittelypöytä. Työpajassa esiin nostetut teemat ja asiat viedään loppuvuodesta kuntapäättäjille valtuustoseminaariin. Työpajan pohjalta tuotettavan materiaalin esittelevät kuntapäättäjille Lasten, nuorten ja perheiden elämänkaariverkoston valitsemat henkilöt.

Nuorisovaltuustettujen tulee suunnitella esittelypiste sekä päättää, ketkä nuoret tapahtumassa esittelevät nuorisovaltuuston toimintaa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Nuorisovaltuusto päättää osallistua Toimijamessuille Lappia-talolla 2.10.2023, nuorisovaltuuston toiminnan esittelytavoista sekä esittelijöistä.

 

Päätös

Nuorisovaltuusto päätti osallistua Toimijamessuille ja valitsi esittelijöiksi seuraavat jäsenet:

Aliisa Juotasniemi, Essi Kilpimaa, Jere Ollonen, Eva Leutola Diaz, Roosa Kuivila, Hussain Zainab ja Sami Kontio.

 

Tiedoksi

Valitut esittelijät, Rovaniemen Neuvokas/Eväitä-reppuun hanke.