Nuorisovaltuusto, kokous 12.9.2023

§ 28 Liikenneturvallisuustyöryhmän esittäytyminen

ROIDno-2023-42

Valmistelija

  • Henrietta Kangas, nuorisotoiminnan koordinaattori, henrietta.kangas@rovaniemi.fi

Perustelut

Liikenneturva on valtakunnallinen liikenneturvallisuustyön keskusjärjestö. Heidän tehtävänä on vaikuttaa kattavasti liikkumisen turvallisuuteen. Rovaniemen kaupungissa liikenneturvallisuustyötä ohjataan kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmän kautta. Liikenneturvallisuustyöryhmässä on edustukset kaupungin eri hallintoryhmistä ja mukana ovat myös viranomaisia kuten ELY-keskus, poliisi ja pelastuslaitos. 

Liikenneturvallisuustyöryhmä haluaa nuorten äänen kuuluville liikenteestä. Liikenneturvan edustaja Petri Niska tulee keskustelemaan nuorisovaltuuston kanssa siitä, millä tavoin ja keinoin voitaisiin yhteistyössä vaikuttaa liikkumisen turvallisuuteen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Nuorisovaltuusto kuulee esittelyn ja käy keskustelun yhteistyön mahdollisuuksista Rovaniemen kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmän kanssa. 

 

Päätös

Nuorisovaltuusto kuuli esittelyn ja kävi keskustelun liikenneturvallisuudesta ja nuorista liikenteestä.

Nuorisovaltuusto esittää liikenneturvallisuustyöryhmälle, että se kutsuu nuorisovaltuuston edustajat mukaan työryhmän työhön, kuten myös muiden vaikuttajatyhmien edustajat.  Nuorisovaltuusto on valmis kirjaamaan nuorille tärkeitä liikenneturvallisuusaiheita ja toimittamaan ne liikenneturvallisuustyöryhmän käyttöön. Valmistelu nuorisohallituksessa. Lisäksi nuorisovaltuusto on kiinnostunut yhteisestä teemakokouksesta, jossa erityisenä teemana on nuorten näkökulma koskien liikenneturvallisuutta.

Petri Niska poistui tämän asian käsittelyn jälkeen klo 9.54.

 

Tiedoksi

Rovaniemen kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmä.