Nuorisovaltuusto, kokous 12.9.2023

§ 30 Nuori Kulttuuri On Air 2024 -festivaali

ROIDno-2023-42

Valmistelija

  • Henrietta Kangas, nuorisotoiminnan koordinaattori, henrietta.kangas@rovaniemi.fi

Perustelut

Nuori Kulttuuri On Air 2024 -festivaali lauantaina 11.5. on ainutlaatuinen tapahtuma, joka yhdistää taiteen, nuoret ympäri koko Suomen. Festivaali tarjoaa nuorille ainutlaatuisen tilaisuuden ilmaista itseään ja esitellä taiteellisia kykyjä valitsemassaan kaupungissa. 

Nuori Kulttuuri On Air 2024 kokoontuu viidessä Suomen kaupungissa samanaikaisesti – Inarissa, Rovaniemellä, Porissa, Tampereella, Joensuussa ja pääkaupunkiseudulla Helsingissä. Jokaisessa kaupungissa nuoret tulevat yhteen esittämään valitsemiaan teoksia ja esityksiä. 

Festivaalin huipentuma, Nuori Kulttuuri LIVE -streamlähetys, tulee Äänekoskelta Keski-Suomesta. Lähetyksessä näemme pätkiä vuoden aikana esiin nousseista taideilmiöistä. LIVE-lähetyksen aikana ollaan myös suorassa yhteydessä jokaiseen satelliittitapahtumaan. 

Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelujen lastenkulttuurituottaja ja nuorisopalvelujen nuorisotoiminnan koordinaattori tulevat kertomaan tapahtumasta ja keskustelemaan nuorten kanssa tapahtuman sisällöstä. Esittelyn aikana nuorisovaltuuston jäsenet voivat ilmoittautua mukaan tapahtuman järjestelytyöryhmään. Nuorisovaltuustolta pyydetään myös ehdotuksia tapahtuman pääesiintyjäksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan edustajat Nuori kulttuuri On Air tapahtuman työryhmään. Esiintyjäehdotukset kootaan Jamboard-alustalle.

Päätös

Nuorisovaltuusto valitsi keskuudestaan seuraavat edustajat Nuori kulttuuri On Air tapahtuman työryhmään:

Annika Sinettä, Juuti Jaakola, Anni Huttunen, Jimi Pallari, Eva Leutola Diaz, Roosa Kuivila ja Jere Polvela.

Esiintyjäehdotukset kootaan Jamboard-alustalle. 

Annu Nietula tuli kokoukseen tämän asian käsittelyn ajaksi klo 10.20 - 10.55.

Tiedoksi

Valitut työryhmän jäsenet.