Kaupunginvaltuusto, kokous 25.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 103 Valtuustoaloite: Esteetön kalastuspaikka Rovaniemelle (lisäpykälä)

ROIDno-2023-3146

Perustelut

Riku Tapio ym. jättivät valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen:

"Esteetön kalastuspaikka Rovaniemelle

Rovaniemi on sitoutunut yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon, meillä on jo monia hyviä ja Rovaniemen kaupungin alueella toimii erinomaisia esimerkkejä soveltavasta harrastustoiminnasta erityisryhmille. Meillä on myös hienoja esteettömiä paikkoja, kuten uimaranta. Rovaniemeltä kuitenkin puuttuu esteetön kalastuspaikka.

Kalastaminen tekee todistetusti hyvää ja sen pitäisi kuulua kaikille. Metsähallituksen ja Oulun Diakonissalaitoksen vuonna 2014 tekemässä tutkimuksessa selvitettiin Metsähallituksen lupa-asiakkaiden metsästys- ja kalastusmatkoilla kokemia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia. Tutkimuksen mukaan kalastajat kokevat fyysisen ja psyykkisen vointinsa kasvavan luonnossa. Myös sosiaalinen hyvinvointi kohenee (lähde: metsä.fi)

Esteetön kalastuspaikka palvelisi myös muita kuntalaisia ja olisi oiva tapa tutustuttaa uusia harrastajia kalastuksen pariin.

Lapissa on tällä hetkellä vain yksi esteetön kalastuspaikka. (lähde: vapaa-ajankalastajat.fi). Me allekirjoittaneet esitämme, että Rovaniemi ryhtyy selvittämään esteettömän kalastuspaikan saamista kaupunkiin. Mallia voi hakea esimerkiksi Kemin kaupungin esteettömästä kalastuspaikasta. Esteettömän kalapaikan sijainti, ylläpito ja huolto ovat erityisen tärkeitä."

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää aloitteet kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.