Kylien kehittämisjaosto, kokous 7.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Kylien kehittämisjaoston toimikausi

ROIDno-2022-4293

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 15 § mukaisesti elinvoimalautakunnassa on: kylien kehittämisjaosto, johon tulee valita neljätoista (14) jäsentä siten, että elinvoimalautakunta valitsee keskuudestaan kehittämisjaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä molemmille henkilökohtaiset varajäsenet. Elinvoimalautakunta valitsee loput kaksitoista (12) kylien edustajajäsentä siten, että jokaiselta kaupungin viideltä eri päätiesuuntien kyläalueilta valitaan korkeintaan kolme (3) edustajaa ja kullekin jäsenelle henkilökohtaiset varajäsenet. Tiesuuntakohtaisessa jäsenmäärässä huomioidaan päätiesuunnan asukasmäärä. Kylien edustajajäsenillä tulee olla vakituinen asuinpaikka Rovaniemen kyläalueilla. Esitykset elinvoimalautakunnalle kylien edustajajäseniksi tekevät Rovaniemen kylien alueiden tiesuuntakohtaiset kokoukset. 

Nykyinen kylien kehittämisjaosto on aloittanut toimintansa syksyllä 2021 elinvoimalautakunnan päätöksellä. Alueelliset palvelut on järjestänyt jaoston jäsenhankinnan viidellä tiesuunnalla elokuussa 2021 koko valtuuskauden pituiseksi toimikaudeksi. Elinvoimalautakunta on kokouksessaan 31.8.21 § 142 päättänyt jaoston kokoonpanon ja määritellyt toimikauden pituudeksi 31.8.2021-30.5.2023. 

Kylien kehittämisjaosto on ehtinyt toimia noin 1,5 vuotta. Meneillään olevien kehittämistoimien kannalta olisi tärkeää, että nykyinen kokoonpano jatkaisi. Jäsenhankinnan yhteydessä alueiden tiesuuntakohtaisissa kokouksissa toimikaudeksi ilmoitettiin koko valtuustokausi ja siihen jäsenet sitoutuivat. Kylien kehittämisjaosto on kokouksessaan 17.11.2022 päättänyt esittää elinvoimalautakunnalle jaoston kokoonpanon pysymistä nykyisellään jäsenten ja varajäsenten osalta koko valtuustokauden ajan.

Päätösehdotus

Esittelijä

Jaakko Rantsi, toimialajohtaja, jaakko.rantsi@rovaniemi.fi

Kylien kehittämisjaosto esittää elinvoimalautakunnalle, että jaoston toimikausi muutettaisiin valtuustokauden mittaiseksi ja jaoston kokoonpano pysyisi nykyisellään. Tämä toimikauden pituus koskisi alueiden tiesuuntakohtaisten kokousten perusteella valittuja jäseniä ja heidän henkilökohtaisia varajäseniä. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä heidän henkilökohtaisien varajäseniensä valinta noudattaisi elinvoimalautakunnan kokoonpanon mukaista linjausta.

Päätös

Lautakunta kuuli alueellisten palveluiden päällikkö Anne Puroahoa.

Elinvoimalautakunta päättää, että kylien kehittämisjaoston kokoonpano pysyy nykyisellään alueiden tiesuuntakohtaisten kokousten perusteella valittujen jäsenten ja henkilökohtaisten varajäsenten osalta sekä päättää jatkaa jaoston toimikauden pituutta 1.6.2023-31.5.2025

Valmistelija

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Kylien kehittämisjaosto merkitsee elinvoimalautakunnan päätöksen tiedoksi.

Päätös

Kylien kehittämisjaosto päätti yksimielisesti merkitä asian tiedoksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.