Kylien kehittämisjaosto, kokous 23.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Asukas- ja kylätoiminnan avustukset 2023

ROIDno-2023-814

Valmistelija

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin elinvoimalautakunta ja kylien kehittämisjaosto julistavat haettavaksi asukas- ja kylätoiminnan avustukset 1.-30.4.2023. Haettavana ovat asukas- ja kylätoiminnan toiminta-avustukset, kylä- ja asukastoiminnan kehittämisavustukset, asukasyhdistysten vuokra-avustukset ja vesistöjen hoitoavustukset. Näistä kyläalueita koskevia avustuksia ovat toiminta-avustukset, kylätoiminnan kehittämisavustukset ja vesistöjen hoitoavustukset ja ne tulevat kylien kehittämisjaoston käsiteltäväksi. Hallintosäännön 34 § mukaisesti elinvoimalautakunta päättää asukasyhdistysten ja muiden asukasyhteisöjen avustuksista niillä alueilla, jotka eivät kuulu kylien kehittämisjaoston toiminta-alueeseen. Avustukset myönnetään Rovaniemen kaupungin avustusperiaatteiden mukaisesti.

Kylien kehittämissäätiön myöntämän määrärahan käytöstä kylien kehittämisjaosto tekee säätiölle esitykset (kylätoiminnan kehittämisavustukset ja vesistöjen hoitoavustukset). Vuodelle 2023 myönnetty määräraha on kehittämisavustuksiin 200.000 euroa sekä vesistöjen hoitoavustuksiin 20.000 euroa.
 

Rovaniemen asukas- ja kylätoiminnan avustukset 2023

Toiminta-avustukset
Avustus on tarkoitettu rekisteröityjen asukas- ja kyläyhdistysten hallinnollisiin kuluihin 350 e / yhdistys.

Kylä- ja asukastoiminnan kehittämisavustukset
Avustus on tarkoitettu Rovaniemen kaupungin alueella toimiville rekisteröidyille asukas- ja kyläyhdistyksille asuinalueen omaehtoiseen kehittämiseen.

Asukasyhdistysten vuokra-avustukset
Vuokra-avustus on tarkoitettu keskusta-alueen asukasyhdistyksille, jotka toimivat pysyväisluonteisissa tiloissa esimerkiksi varastointimahdollisuuden tms. takia. Tuen suuruus on harkinnanvarainen ja perustuu kohtuulliseen avustukseen asukasyhdistystä kohden.

Vesistöjen hoitoavustukset
Avustus myönnetään kyläalueilla toimiville rekisteröidyille yhdistyksille vesistöjen hoitotoimenpiteisiin. Avustuksen suuruus on enintään 2000 e / yhdistys.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Kylien kehittämisjaosto julistaa vuoden 2023 asukas- ja kylätoiminnan avustukset haettavaksi ajalla 1.-30.4.2023.

Päätös

Kylien kehittämisjaosto päätti alueellisten palvelujen päällikön esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Asukas- ja kyläyhdistykset, ym. yhdistykset, elinvoimalautakunta ja kirjaamo

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.