Elinvoimalautakunta, kokous 30.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 Elinvoimapalvelujen toimialan riskienhallintasuunnitelman raportointi 1-4/2023, elinvoimalautakunta

ROIDno-2023-763

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Samppa Määttä, hallintopäällikkö, samppa.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Riskienhallinta

Kokonaisvaltainen riskienhallinta on osa toiminnan yleistä johtamis- ja hallintajärjestelmää. Se toteutuu kuntakonsernin johtamis-, suunnittelu- ja ohjauskäytännöissä. Suunnittelu ja ohjaus perustuvat oikeaan ja luotettavaan toimintaan ja taloutta koskevaan tietoon sekä ajantasaiseen ja luotettavaan raportointiin.

Riskienhallintapolitiikka muodostaa yhdessä muiden kaupungin toimintaohjeiden kanssa kokonaisuuden riskien hallitsemiseksi. Riskienhallintaa tukevia ohjelmia ja suunnitelmia ovat mm. riskienhallinnan yleisohje, valmiussuunnitelmat, työsuojelun toimintaohjelma, vaarojen ja haittojen arvioinnit, pelastussuunnitelmat, turvallisuussuunnitelma, riskiauditoinnit, kartoitukset, -arviot, analyysit, vakuutusmaksu- ja korvaustilastot ja vakuutusasiakirjat.

Riskienhallinnan tavoitteena on ennaltaehkäistä, välttää ja suojautua kaupungin palvelutuotantoon, johtamiseen ja päätöksentekoon kohdistuvilta riskeiltä. 

Riskienhallinnalla tähdätään riskien hallintaan ennalta ehkäisevin toimenpitein, selkeiden vastuiden ja valtuuksien määrityksillä ja oikein kohdistetuilla resursseilla. Riskienhallinta, etenkin vahinkoriskien osalta, kuuluu jokaiselle kaupungin työntekijälle

Riskienhallinnan tulee varmistaa myös tehokkaisiin korjaaviin toimenpiteisiin ryhtymisen ja nopean toipumisen vahingon sattuessa.

Elinvoimapalvelujen toimilan riskienhallintasuunnitelma 2023

Elinvoimapalvelujen toimialan riskienhallintasuunnitelma 2023 on esitetty liitteessä 1, joka on salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom. 7 kohta). Riskienhallitasuunnitelma käsitellään elinvoimalautakunnassa, yhdyskuntasuunnittelun lautakunnassa ja ympäristölautakunnassa.

Päätösehdotus

Esittelijä

Jaakko Rantsi, toimialajohtaja, jaakko.rantsi@rovaniemi.fi

 Elinvoimalautakunta merkitsee liittenä olevan elinvoimapalvelujen toimialan riskienhallintasuunnitelman tiedoksi.  

Päätös

Lautakunta kuuli asiassa hallintopäällikkö Samppa Määttää.  Asian käsittelyn aikana kokouksesta poistui Riikka Knuuti klo 16.34 ja puheenjohtaja Matti Henttunen klo 16.43.
Varapuheenjohtaja Matti Huutola toimi puheenjohtajana tämän pykälän käsittelyn ajan.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Samppa Määttä, hallintopäällikkö, samppa.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Elinvoimapalvelujen toimilan riskienhallintasuunnitelman 2023 raportointi tammi-huhtikuulta

Elinvoimapalvelujen toimialan riskienhallintasuunnitelman raportointi 1-4/2023 on esitetty liitteessä 1, joka on salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom. 7 kohta). Riskienhallitasuunnitelman raportointi käsitellään elinvoimalautakunnassa, yhdyskuntasuunnittelun lautakunnassa ja ympäristölautakunnassa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Samppa Määttä, hallintopäällikkö, samppa.maatta@rovaniemi.fi

 Elinvoimalautakunta merkitsee liitteenä olevan elinvoimapalvelujen toimialan riskienhallintasuunnitelman raportoinnin tammi-huhtikuulta tiedoksi.  

Päätös

Lautakunta kuuli asiassa hallintopäällikkö Samppa Määttää.
Vanhusneuvoston edustaja Timo Eskelinen ja vammaisneuvoston edustaja Jarno Saapunki sekä nuoristoedustaja Jimi Pallari poistuivat tämän käsittelyn aikana klo 18.14 ja Liisa Helin poistui tämän käsittelyn aikana klo 18.18.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Riskienhallintapäällikkö