Ympäristölautakunta, kokous 28.6.2023

§ 73 Ilmoitusasiat

Perustelut

Eduskunnan oikeusasiamiehelle tehty kantelu, Sierilän voimalaitoksen lupamenettelystä.

Vaasan hallinto-oikeuden päätös 31.6.2023; Rovaniemen ympäristölautakunnan 8.9.2022 (31.8.2022) § 102 päätöksestä, koskien Oy Pro Hydro Ab maa-aines- ja ympäristölupahakemusta.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Kuusiselän kaatopaikan velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Rovaniemi.

Lapin elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskuksen päätös, M. Kortesalmi Oy:n ilmoituksesta pilaantuneen maaperän ja pohjaveden puhdistamiseksi kiinteistöllä 698-8-8141-4 (os. Tuiskutie 3), Rovaniemi.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös, jolla Eurofins Ahma Oy:lle on myönnetty lupa poiketa luonnonsuojelulain rauhoitussäännöksistä sammalten, putkilokasvien ja jättisukeltajien lajimääritysten varmistamiseksi.

Metsähallituksen päätös, jolla yksityishenkilölle on myönnetty lupa kääväkäs- ja muiden sieninäytteiden keräämiseen Metsähallituksen hallinnassa olevilla suojelu- ja suojeluohjelma-alueilla. 

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös, Tornionlaakson Voima Oy:n hakemuksesta Tengeliöjoen Haapakosken säännöstelypadon sillan kansirakenteiden purkamiseksi, Ylitornio.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös, Rovaniemen kaupungin ympäristölautakunta 1.9.2021 § 116 päätökseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Erkki Lehtoniemi, palvelualuepäällikkö, erkki.lehtoniemi@rovaniemi.fi

Ympäristölautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös

Ympäristölautakunta päätti yksimielisesti palvelualuepäällikön esityksen mukaisesti merkitä ilmoitusasiat tiedoksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.