Sivistyslautakunta, kokous 24.10.2023

§ 100 Lukion opetussuunnitelman päivittäminen

ROIDno-2021-1992

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jussi Kainulainen, opetuspäällikkö, jussi.kainulainen@rovaniemi.fi

Perustelut

Opetushallitus on päättänyt 7.11.2019 lukion opetussuunnitelman perusteista nuorille ja aikuisille tarkoitettua lukiokoulutusta varten. Lukion opetussuunnitelman perusteiden 2019 mukaan laadittu opetussuunnitelma otetaan käyttöön lukion aloittaneilla opiskelijoilla 1.8.2021 alkaen. Lukiokoulutuksen järjestäjän tulee lukiolain 12 §:n mukaisesti hyväksyä näiden nuorten lukion opetussuunnitelman perusteiden mukainen opetussuunnitelma. Koulutuksen järjestäjien tulee noudattaa määräystä 1.8.2021 lukien. Näiden lukion opetussuunnitelman perusteiden mukaan laadittu opetussuunnitelma otetaan käyttöön lukion aloittavilla opiskelijoilla 1.8.2021 lukien, ja käyttöönotto etenee vuosiluokka kerrallaan.

Lisäksi lukiokoulutuksen järjestäjän tulee lukiolain 12 §:n mukaisesti hyväksyä näiden aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden mukainen opetussuunnitelma. Koulutuksen järjestäjien tulee noudattaa määräystä 1.8.2021 lukien. Näiden aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaan laadittu opetussuunnitelma otetaan käyttöön lukion aloittavilla opiskelijoilla 1.8.2021 lukien, ja käyttöönotto etenee vuosiluokka kerrallaan. Rovaniemen kaupungin lukioiden ja ammattilukion osalta tämä valmistelutyö on tehty tämän lukuvuoden aikana ja opetussuunnitelmat ovat liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy lukioiden ja aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelmat liitteiden 1 ja 2 mukaisesti.

Päätös

Sivistyslautakunta hyväksyi toimialajohtajan esityksen.

Valmistelija

  • Jussi Kainulainen, opetuspäällikkö, jussi.kainulainen@rovaniemi.fi

Perustelut

Opetushallitus on päättänyt 7.11.2019 lukion opetussuunnitelman perusteista nuorille ja aikuisille tarkoitettua lukiokoulutusta varten. Lukion opetussuunnitelman perusteiden 2019 mukaan laadittu opetussuunnitelma otettiin käyttöön lukion aloittaneilla opiskelijoilla 1.8.2021 alkaen. Sivistyslautakunta hyväksyi kokouksessaan 29.6.2021 §103 Rovaniemen lukioiden opetussuunnitelman.

Rovaniemen lukioiden opetussuunnitelmaa on päivitetty uuden opiskeluhuoltolain mukaiseksi ja lisäksi matematiikan kertaus opintojaksojen laajuutta (MAA13) on muutettu, pitkän matematiikan taloustieteen opintojakso (MAA9) on laitettu omakseen, liikunnan opintojaksoihin (LI06 ja LI16) ja terveystiedon opintojaksoihin (TE02 ja TE03) on korjattu nimet. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy Rovaniemen lukioiden opetussuunnitelman päivityksen liitteen mukaisesti.

Päätös

Sivistyslautakunta päätti toimialajohtajan päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Lukioiden rehtorit