Sivistyslautakunta, kokous 24.10.2023

§ 103 Perusopetuksen palveluverkon nykytilaselvitys

ROIDno-2023-3231

Valmistelija

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Perustelut

Perusopetuksen palveluverkkoa tulee arvioida säännöllisesti huomioiden kaupungin väestökehitys ja palvelutarpeen muutokset. Palveluverkon nykytilaselvitys on edellisen kerran hyväksytty sivistyslautakunnassa 2020. Perusopetuksen palveluverkon nykytilaselvitys tulee päivittää ja käsitellä  syksyn 2023  ja kevään 2024 aikana.

Sivistyslautakunta on perustanut päätöksellään 30.3.2023, 35 § laajapohjaisen palvelutarpeen ennakoinnin ohjausryhmän, jonka tehtävänä on käsitellä sivistyspalveluiden palveluverkkoa ja sen mahdollisia muutoksia ja investointitarpeita. Työryhmässä pyritään ennakoimaan palveluverkon tulevaisuuden tarpeita huomioiden kaupungin kasvu, väestökehitys, talous ja lainsäädännölliset muutokset. Ohjausryhmä antaa oman esityksensä lautakuntien palveluverkkoa koskevaa käsittelyä varten.

Hallintosääntö 1.9.2023, 31 § mukaisesti  palveluverkosta päiväkotien, peruskoulujen, lukioiden ja kirjastojen osalta päättää valtuusto. Sivistyslautakunta vastaa hallintosäännön mukaisesta perusopetuksen palvelujen järjestämisestä ja kehittämisestä. Lisäksi sivistyslautakunta johtaa ja kehittää sivistyspalveluiden tuottamista kaupunkistrategiassa ja toteuttamisohjelmissa asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

Sivistyslautakunta käsittelee perusopetuksen palveluverkkoa koskevan nykytilaselvityksen sen jälkeen, kun ne on ensin käsitelty laajapohjaisessa  palvelutarpeen ennakoinnin ohjausryhmässä. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta päättää käynnistää perusopetuksen palveluverkon nykytilaselvityksen. 

Lisäksi lautakunta päättää, että selvitystä valmistellaan ja käsitellään ensiksi palvelutarpeen ennakoinnin ohjausryhmässä, jonka jälkeen se tuodaan sivistyslautakuntaan päätöksentekoa varten vuoden 2024 helmikuun loppuun mennessä.

Päätös

Sivistyslautakunta päätti toimialajohtajan päätösehdotuksen mukaisesti.