Hyvinvointilautakunta, kokous 30.11.2023

§ 122 Liikunnallisen nuorisotilan tarveselvitys

ROIDno-2022-3236

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Pekka Hämäläinen, liikuntajohtaja, pekka.o.hamalainen@rovaniemi.fi

Perustelut

Liikunnallinen nuorisotila -konsepti yhdistää kaksi erillistä tarvetta:

  • Rantavitikan alueella ei ole tällä hetkellä nuorisotilaa. 
  • Liikunnallisten kaupunkikulttuurimuotojen (skeittaus, skuuttaus, parkour) harrastamiselle ei löydy ympärivuotisia tiloja. 

Lähtöajatuksena on selvittää liikunnallisen nuorisotilan rakentamisen mahdollisuuksia Susivoudin urheilukentän yhteyteen. Urheilukentän pukutilat ovat elinkaarensa loppuvaiheessa, joten niiden uudistaminen voidaan liittää tähän selvitykseen. Tarveselvitysvaiheessa kartoitettaisiin myös muiden mahdollisten käyttäjien tilatarpeita (mm. muut liikuntalajit, Lapin Yliopisto ja Lapin ammatikorkeakoulu).

 

Päätösehdotus

Esittelijä

Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta käynnistää liikunnallisen nuorisotilan tarveselvityksen. Viranhaltijoista tarveselvityksen tekemiseen osallistuvat nuorisopalvelujen johtaja Nella Sepänheimo ja liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen. Tarveselvitys toteutetaan Tilapalvelukeskuksen kanssa.

Päätös

Sivistyslautakunta hyväksyi toimialajohtajan esityksen.

Valmistelija

  • Pekka Hämäläinen, liikuntajohtaja, pekka.o.hamalainen@rovaniemi.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 25.8.2022 (§ 121) käynnistää liikunnallisen nuorisotilan tarveselvityksen. Liikunnallinen nuorisotila -konsepti yhdistää kaksi erillistä tarvetta: nuorisotiloja ei ole riittävästi kaupungin alueella, eikä liikunnallisten kaupunkikulttuurimuotojen (skeittaus, skuuttaus, parkour) harrastamiselle löydy ympärivuotisia tiloja. Tarveselvitystä ovat olleet laatimassa nuorisopalveluiden, liikuntapalveluiden ja tilapalvelukeskuksen edustajat.

Tarveselvityksessä on keskitytty kahteen potentiaalisimpaan toteutusvaihtoehtoon, jotka sijoittuvat Susivoudin kentän yhteyteen ja Valtakatu 5:ssä sijaitsevan KOY Hälyn omistamalle kiinteistölle. Molemmista vaihtoehdoista on laadittu alustavat kustannusarviot, jotka esitellään kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Hyvinvointilautakunta hyväksyy liikunnallisen nuorisotilan tarveselvityksen.

Päätös

Esittelijän muutettu esitys: Hyvinvointilautakunta hyväksyy liikunnallisen nuorisotilan tarveselvityksen. Hankkeen suunnittelusta tullaan päättämään erikseen. 

Hyvinvointilautakunta päätti palvelualuepäällikön muutosesityksen mukaisesti.