Ympäristölautakunta, kokous 25.10.2023

§ 111 Ilmoitusasiat

Perustelut

Lapin Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: Yhteysviranomaisen lausunto ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta, Pitkämaan tuulivoimahanke, Tervola, Simo, Keminmaa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston lausuntopyyntö PSAVI/8883/2023 koskien Sierilän voimalaitoksen vesitalouslupapäätöksen lupamääräyksen 7 mukaista suunnitelmaa yms. Ympäristölautakunta ei pidä lausunnon antamista tarpeellisena.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston lausuntopyyntö PSAVI/8871/2023  Kemijoki Oy:n hakemus, koskien suojapenkereen ja pumppaamon rakentamista suojeltavan laji esiintymisen säilymiselle. Ympäristölautakunta ei pidä lausunnon antamista tarpeellisena.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Pellon kunnan, Ylitornion kunnan ja Tornionlaakson Voima Oy:n hakemuksesta kalateiden rakentamiseksi Portimojärven ja Haapakosken säännöstelypatojen yhteyteen, Pello, Ylitornio.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös Rakennusvalvontaa koskeva valituslupahakemus ja menetetyn määräajan palauttamista koskeva hakemus

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Erkki Lehtoniemi, palvelualuepäällikkö, erkki.lehtoniemi@rovaniemi.fi

Ympäristölautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös

Ympäristölautakunta päätti yksimielisesti palvelualuepäällikön esityksen mukaisesti merkitä ilmoitusasiat tiedoksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.