Tarkastuslautakunta, kokous 16.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Ajankohtaiset asiat

Valmistelija

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Perustelut

-Kaupunginvaltuusto valitsi 23.1.2023 § 6 Rovaniemen kaupungin ja kaupunkikonsernin tilikausien 2023-2024 tilintarkastusyhteisöksi KPMG Oy Ab:n. Uuden tilintarkastuskilpailutuksen yhteydessä myös kaupungin ja tilintarkastusyhteisön välille solmittavaa tilintarkastussopimusta on pyritty kehittämään. Nyt kun tilintarkastussopimuksen ensimmäinen kalenterivuosi on kulunut on tarkastuslautakunnan sopimuksen valvonnasta vastaavana viranonmaisena perusteltua käydä keskustelu sopimuksen toimivuudesta sekä kehitystarpeista, jotka voidaan huomioida tulevan toiminnan suunnittelussa. Asiasta käydään alustava keskustelu ajankohtaisten asioiden yhteydessä ja tarvittavat päätösasiat tuodaan seuraavaan lautakunnan kokoukseen.

-Tietohallintojohtaja on 12.12.2023 tehnyt viranhaltijapäätöksen Silmu-sovelluksen hankinnasta luottamushenkilötietojen ylläpitoon. Sovellukseen sisältyy myös kaupungin uusi sidonnaisuusrekisteri. Sovelluksen kustannukset maksetaan tietohallinnon kustannuspaikalta, joten muutos ei vaikuta tarkastuslautakunnan määrärahoihin. Uuden sidonnaisuusrekisterin käyttöönotosta tiedotetaan luottamushenkilöitä erikseen.

-Osa kaupungin hallinnosta muuttaa uusiin toimitiloihin Metsäruusuun (osoite Metsäruusuntie 18) siten, että eri yksiköiden muutto tapahtuu porrastetusti viikojen 51/2023 - 5/2024 aikana. Myös tarkastuslautakunnan alaiset viranhaltijat muuttavat uusiin toimitiloihin. Tarkastustoimen muutto on aikataulutettu viikolle 4. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee ajankohtaiset asiat tiedoksi.

Päätös

Tarkastuslautakunta kuuli ajankohtaiset asiat ja merkitsi ne tiedoksi. 


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.