Tarkastuslautakunta, kokous 16.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Tarkastuslautakunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2024

ROIDno-2023-2961

Valmistelija

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi
  • Maiju Pyörälä, kaupunkitarkastaja, maiju.pyorala@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 11.12.2023 § 142 hyväksynyt vuoden 2024 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2025-2027. 

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 18.12.2023 § 410 hyväksynyt vuoden 2024 talousarvion täytäntöönpano-ohjeen, jonka kohdan 3.2 ja 3.3 mukaisesti toimielimet päättävät määrärahojen tarkemmasta käytöstä hyväksymissään käyttösuunnitelmissa. Käyttösuunnitelmien käsittelyn tulee sisältää toimielimen käyttötalouden määrärahojen käyttösuunnitelman ja tarvittaessa investointien tarkemman työohjelman. 

Hallintosäännön 9 luvun 75 § mukaisesti toimielin hyväksyy käyttösuunnitelman vähintään vastuu- tai palvelualueittain. Kaupunginjohtaja ja toimialajohtaja voi hyväksyä tarkemman tason käyttösuunnitelman ja vuoden aikana tehtävät talousarviomuutokset valtuuston hyväksymän sitovuuden sisällä. 

Kaupunginvaltuusto on vahvistanut tarkastuslautakunnan nettomäärärahoiksi yhteensä 225 000 euroa. Kaupunginvaltuuston vahvistama määräraha poikkeaa tarkastuslautakunnan esityksestä. Poikkeama johtuu siitä, että nyt vahvistetuissa määrärahoissa ei ole huomioitu tarkastuslautakunnan alaisia toimitilojen vuokramenoja. Metsäruusun vuokramenot on kokonaisuudessaan huomioitu kaupungin määrärahoissa, mutta tarkastuslautakunnalle jyvitettävää osuutta ei ole vielä tarkalleen määritelty. Tarkastuslautakunnan vuokrien määrärahaan vuodelle 2024 palataan kuluvan vuoden aikana, kun uusien toimitilojen vuokrakustannukset ovat tarkentuneet ja samalla arvioidaan lautakunnan kokonaismäärärahojen muuttamisen tarvetta.

Tarkastuslautakunnan käyttösuunnitelma on liitteenä 1. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta hyväksyy liitteenä 1 olevan kustannuspaikkakohtaisen käyttösuunnitelman vuodelle 2024. 

Päätös

Tarkastuslautakunta päätti päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

Talous- ja rahoituspalvelut

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.