Elinvoimalautakunta, kokous 27.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 23 International House Rovaniemi -hankkeen asettamispäätös

ROIDno-2024-646

Valmistelija

  • Sanna Mäensivu, palvelualuepäällikkö, sanna.maensivu@rovaniemi.fi

Perustelut

International House Rovaniemi -hankkeen avulla lähdetään kehittämään maahan muuttaneille tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita yhden luukun periaatteella. Hankkeessa pilotoidaan International House -konseptia Rovaseudun työllisyysalueen toimintaympäristössä ja keskitytään erityisesti maahan muuttaneiden työllistymisen ja yrittäjyyden tuen palvelukokonaisuuden rakentamiseen. Eri statuksilla saapuvat maahanmuuttajat ovat tärkeä osa kuntien elinvoimaa, jonka edellytyksenä on kuitenkin asiakaslähtöiset kotoutumisen ja asettautumisen palvelut sekä ketteryys monialaisessa yhteistyössä.

Kotoutumislain uudistus yhtäaikaisesti TE-uudistuksen kanssa antaa kunnille uusia velvoitteita ja painetta kehittää tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelua kaikille eri taustaisille maahanmuuttajille. Kehittämistyön avulla kaupunki valmistautuu Koto24 ja TE24 -uudistuksiin. Kotoutumislain uudistus vaatii kunnilta matalan kynnyksen palveluiden vahvistamista siten, että ohjausta ja neuvontaa tarjotaan kaikille Suomeen muuttaneille maahanmuuton perusteesta tai maassa asutusta ajasta riippumatta (Kotoutumislaki 186/2023 luku 2 10§).

Hankkeen tavoitteena on kehittää sekä kotoutumisen että asettautumisen palveluita, edistää työllistymistä, tarvittavaan koulutukseen ohjautumista ja juurtumista edistäviä toimenpiteitä, sekä luoda Rovaseudun työllisyysalueesta houkuttelevampi ja saavutettavampi paikka työllistyä, perustaa yrityksiä, kouluttautua ja asettua asumaan. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä palveluita tuottavien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Mikäli hanke saa rahoituksen, toteutetaan se ajalla 1.6.2024-31.5.2027.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 893 033 € hankkeen toteutusajalla, josta haettava EU ja valtion rahoitus olisi 714 426 € ja kaupungin omarahoitusosuus 178 607 €.

Liite: Hankkeen asettamispäätös

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sanna Mäensivu, palvelualuepäällikkö, sanna.maensivu@rovaniemi.fi

Elinvoimalautakunta päättää osallistua hankkeeseen liitteenä olevan asettamispäätöksen mukaisesti  178 607 eurolla edellyttäen, että hankkeen muu rahoitus toteutuu suunnitellusti.

Päätös

Lautakunta kuuli asiassa palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivua.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti varaesittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Pirkko Sivonen, Tuija Holm, Hannu Pessa

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Elinvoimalautakunta

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.