Tarkastuslautakunta, kokous 19.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Henkilöstötavoitteiden toteuma ja henkilöstöraportti vuodelta 2023

ROIDno-2023-2757

Valmistelija

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi
  • Maiju Pyörälä, kaupunkitarkastaja, maiju.pyorala@rovaniemi.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunta hyväksyi 12.10.2021 § 141 toimikauttaan koskevan arviointisuunnitelman, jossa päätettiin, että yhtenä vuoden 2023 arviointiteemana on henkilöstöasiat. Osana tätä teemakokonaisuutta tarkastuslautakunta arvioi työohjelman mukaisesti talousarvion 2023 henkilöstötavoitteita ja henkilöstöraportointia sekä kaupungin henkilöstökustannusten kehitystä. 

Talousarviossa 2023 on asetettu laajemmin henkilöstöä koskevia painopisteitä ja toimintamalleja ja tämän lisäksi toimialat ovat kirjanneet henkilöstöön liittyviä tavoitteita omille talousarvion tuloskorteilleen. Henkilöstöön liittyviä tavoitteita on kirjattu myös Rovaniemen kaupungin henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaan 2023, jossa määritellään mm. koulutustavoitteet työntekijöiden ammatillisen osaamisen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi sekä tasa-arvosuunnitelmaan 2023, johon on kirjattu esimerkiksi tarpeelliset toimenpiteet tasa-arvon edistämiseksi ja palkkauksellisen tasa-arvon saavuttamiseksi.

Henkilöstöraportointia toteutetaan osavuosiraporteissa, tilinpäätöksen yhteydessä ja henkilöstöraportissa sekä mm. tasa-arvosuunnitelman päivittämisen yhteydessä. Henkilöstökustannuksista ja niiden kehityksestä raportoidaan osavuosiraportissa, tilinpäätöksessä ja henkilöstöraportissa.

Tarkastuslautakunta kuulee asiassa henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttää. Tarkastuslautakunnan viranhaltijavalmistelu on toimittanut henkilöstö- ja hallintojohtajalle etukäteen kysymyksiä teemoista, joihin lautakunta kiinnittää arvioinnissaan huomiota. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta kuulee henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttää talousarvion 2023 henkilöstötavoitteista ja henkilöstöraportoinnista sekä kaupungin henkilöstökustannusten kehityksestä. Lautakunta merkitsee kuulemisen tiedoksi, sekä huomioi sen antaessaan arviointikertomusta vuodelta 2023.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavaksi kutsuttu henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä osallistui kokoukseen asian käsittelyn ajan etäyhteyden välityksellä kello 16:16 - 16:46.

Tarkastuslautakunta kuuli henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttää ja merkitsi kuulemisen tiedoksi sekä liitti esityksen pöytäkirjan liitteeksi 1. Tarkastuslautakunta huomioi esityksen antaessaan arviointikertomusta vuodelta 2023.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.