Tarkastuslautakunta, kokous 19.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Kaupungin rekrytointiprosessi

ROIDno-2023-2757

Valmistelija

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi
  • Maiju Pyörälä, kaupunkitarkastaja, maiju.pyorala@rovaniemi.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunta hyväksyi 12.10.2021 § 141 toimikauttaan koskevan arviointisuunnitelman, jossa päätettiin, että yhtenä vuoden 2023 arviointiteemana on henkilöstöasiat. Osana tätä teemakokonaisuutta tarkastuslautakunta arvioi työohjelman mukaisesti rekrytointiprosessia. 

Henkilöstö- ja nimitysjaosto on kokouksessaan 20.9.2023 merkinnyt tiedoksi Rovaniemen kaupungin nykyisen rekrytointioppaan. Rekrytoinnilla tarkoitetaan kaikkia niitä toimenpiteitä, joilla Rovaniemen kaupungille hankitaan sen toiminnan tarvitsema henkilöstö. Palvelutarve ja osaamisvaatimukset ohjaavat rekrytointia. Henkilöstösuunnittelussa hyödynnetään kehityskeskusteluja ja osaamiskartoituksia. Organisaation tavoitteita tukevat henkilökohtaiset kehittymis- ja urasuunnitelmat pyritään mahdollisuuksien huomioimaan rekrytointiprosessissa. 

Tarkastuslautakunta kuulee asiassa palvelussuhdepäällikkö Paavo Aarniota. Tarkastuslautakunnan viranhaltijavalmistelu on toimittanut palvelussuhdepäällikölle etukäteen kysymyksiä teemoista, joihin lautakunta kiinnittää arvioinnissaan huomiota. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta kuulee palvelussuhdepäällikkö Paavo Aarniota kaupungin rekrytointiprosessista. Lautakunta merkitsee kuulemisen tiedoksi, sekä huomioi sen antaessaan arviointikertomusta vuodelta 2023.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavaksi kutsuttu palvelussuhdepäällikkö Paavo Aarnio osallistui kokoukseen asian käsittelyn ajan etäyhteyden välityksellä kello 16:48 - 17:14.

Tarkastuslautakunta kuuli palvelussuhdepäällikkö Paavo Aarniota ja merkitsi kuulemisen tiedoksi sekä liitti esityksen pöytäkirjan liitteeksi 1. Tarkastuslautakunta huomioi esityksen antaessaan arviointikertomusta vuodelta 2023.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.