Ympäristölautakunta, kokous 28.8.2024

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 92 Ilmoitusasiat

Perustelut

GRK Suomi Oy:n ilmoitus siirrettävän asfalttiaseman rekisteröimiseksi ympäristönsuojelun tietojärjestelmään (Mutjuntaka-aho, Ranua). Toiminta on rekisteröity 7.8.2024, Rovaniemi.

Aleksi Kortesalmen ilmoitus karjanlannan varastoimisesta aumassa, Ranua.

Johanna Alamikkotervon ilmoitus karjanlannan varastoimisesta aumassa, Tervola.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös Juvatec Oy:n ilmoituksesta pilaantuneen maaperän ja pohjaveden puhdistamiseksi kiinteistöillä 273-402-105-172, 273-402-105-179 ja 273-402-105-182  (os. Louhikkotie 9 ja 10), Kolari.

Lapin elinkeino-, liikenne-  ja ympäristökeskuksen päätös, jolla on hyväksytty AFRY Oy:n hakemus poiketa sammallajien rauhoitussäännöksistä eri hankkeisiin liittyvien luontoselvitysten, Natura-arviointien ja seurantatutkimusten yhteydessä, Lapin maakunta. 

Metsähallituksen päätös, jolla yksityishenkilölle on myönnetty lupa liikkumiseen ja lintujen pyydystämiseen ja rengastukseen Metsähallituksen hallinnoimilla luonnonsuojelualueilla, Lapin Maakunta.

Metsähallituksen päätös, jolla Jyväskylän Yliopistolle on myönnetty lupa maaperätutkimuksen tekoon ja maaperänäytteiden ottoon Metsähallituksen hallinnoimilla alueilla, Lapin Maakunta. 

Metsähallituksen päätös, jolla yksityishenkilölle on myönnetty lupa liikkumiseen Pisavaaran luonnonpuistossa riistakolmiolaskentaa varten, Rovaniemi.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Lapin ely-keskuksen Pohjois-Suomen kalatalouspalveluiden hakemuksesta Kemijoen ja Raudanjoen voimalaitosten kalatalousvelvoitteiden muuttamiseksi, Rovaniemi, Tervola.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Kemijoen Uittoyhdistyksen hakemuksesta yhdistyksen lakkauttamiseksi ja uittoyhdistysrekisteristä poistamiseksi, Rovaniemi, Tervola. 

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Nopes Oy:n hakemuksesta Leväjänkkän turvetuotantoalueen ympäristöluvan rauettamiseksi ja jälkihoitotoimien vahvistamiseksi, Ylitornio.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Niesin kyläyhdistys ry:n ilmoituksesta peruuttaa Niesijoen ja Hirvasjoen kalataloudellista kunnostamista koskeva hakemus, Rovaniemi.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Juha Kemppen jättämästä vesilain mukaisesta hakemuksesta koskien ojan perkaamista ja tehdyn ojan kaivuun pysyttämistä Ounasjoen vesistössä, Rovaniemi.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös, valitusasiassa, joka koskee ympäristötarkastajan tekemää maa-aineslupapäätöstä, Pello.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös dnro 829/2024  rakennuslupaa koskeva valitus (CaseM-2024-1164)

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne-  ja ympäristökeskuksen päätös, jolla on hyväksytty Napapiirin Kuljetus Oy:n hakemus hävittää Huuhkajan pesäpaikka maa-ainesten ottoalueelta, Rovaniemi. 

Yhteysviranomaisen lausunto Outojängän tuulivoimahankkeen ja 400 kV voimajohdon ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta, Tervola.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt ympäristölautakunnan lausuntoa asiasta Lainaanrannan laiturin ja rantamuurien rakentaminen sekä vesialueen ruoppaus Rovaniemellä, ympäristölautakunnalla ei ole asiaan huomautettavaa. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Hannu Kangas, johtava rakennustarkastaja, hannu.kangas@rovaniemi.fi

Ympäristölautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös

Ympäristölautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti merkitä ilmoitusasiat tiedoksi.