Tilajaosto, kokous 3.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Ratkaisuvallan delegointi: Puitejärjestely - Ilmanvaihtokanavien nuohous, säätö ja puhtauden tarkistus

ROIDno-2022-232

Valmistelija

  • Pekka Latvala, tilapalvelupäällikkö, pekka.latvala@rovaniemi.fi

Perustelut

Tilapalvelukeskus on valmistellut yhteistyössä hankintapalveluiden, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kanssa Ilmanvaihtokanavien nuohous, säätö ja puhtauden tarkistus -hankintaa. 

Hankinnan kohde
Hankinnan kohteena on Rovaniemen kaupungin Tilapalvelukeskuksen, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän toimialaan kuuluvat aikaveloituksella tehtävät hankekohtaisesti erikseen sovittavat ilmanvaihtokanavien puhdistustyöt, niihin liittyvät ilmanvaihdon säädöt sekä ilmanvaihtojärjestelmän visuaalinen puhtauden tarkastusmenetelmä, jonka avulla voidaan arvioida käytössä olevan ilmanvaihtojärjestelmän tai sen osan likaantumisastetta ja puhdistus- sekä kunnostustarvetta. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä palveluhankinta.

Hankinnan sopimuskausi
Hankinnasta tehdään puitesopimus viiden (5) palveluntuottajan kanssa. Sopimus on 24 kuukautta ja sopimukseen sisältyy mahdollisuus kahteen (2) yhden (1) vuoden mittaiseen optiokauteen. Option/optioiden käyttömahdollisuudesta sovitaan erikseen tilaajan toimesta vähintään kolme (3) kuukautta ennen mahdollisen option käyttöönottoa. Optiossa on kyse tilaajien oikeudesta, ei velvollisuudesta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ville Vitikka, vastuualuepäällikkö, ville.vitikka@rovaniemi.fi

Tilajaosto merkitsee tiedoksi liitteenä olevan tarjouspyyntöluonnoksen, ESPD -lomakkeen ja sopimusluonnoksen. Tilajaosto päättää delegoida koko hankintaprosessiin sisältyvän päätöksenteon (sisältäen hankinta-​asiakirjojen hyväksymisen,​ hankintapäätöksen ja siihen mahdollisesti sisältyvän optiopäätöksen sekä hankintasopimuksen,​ hankintaoikaisun ja hankinnan keskeyttämispäätöksen tekemisen) tilapalvelupäällikölle. 

Päätös

Tilajaosto hyväksyi vastuualuepäällikön ehdotuksen.

Tiedoksi

Jouni Pyhäjärvi, Juha Välitalo, Virve Kivelä, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä