Tekninen lautakunta, kokous 19.9.2023

§ 11 Määräalan vuokraaminen Uppopuuntiellä, os, Uppopuuntie 2-4

ROIDno-2023-2910

Valmistelija

  • Sakari Manninen, tontti-insinööri, sakari.manninen@rovaniemi.fi

Perustelut

HTN Palvelut Oy/Henry Nevala on 10.8.2023 tehnyt hakemuksen karttaliitteen mukaisen alueen vuokraamisesta pihakivien, perävaunujen, merikonttien säilyttämistä, sekä maankierrätys toimintaa varten. 
Alue,​ jossa haettava tontti on,​ on aiemmin vuosikymmenten ajan ollut maantäyttöpaikka. Alueelle on ajettu erilaisia täyttömaita aiempien vuosikymmenten aikana. Tämän vuoksi tontti ei ole ollut haettavana,​ eikä sovellu rakennettavaksi muutoin,​ kuin 
että kaikkien rakenteiden alta maat on kaivettava pois,​ jotta voitaisiin olla varmoja ettei mitään eloperäisiä maita ei ole täyttömaiden joukossa. Näin ollen alue soveltuu ns. maanpäälliseen toimintaa esim. maankäsittelyä ja erilaisten tavaroiden säilyttämiseen.

Alueen tiedot:

Alue  muodostuu tonttijaon mukaisesta tontista 6-6087-2 ja n. 1047 m2 suuruisesta alueesta tonttijaon mukaisesta tontista 6-6087-1. Alueen yhteispinta-ala on 4405 m2. Alue on TY II (teollisuusrankennusten korttelialue).

Paikkatieto ja tonttipalvelut esittää tonttia vuokrattavaksi seuraavilla ehdoilla:
1) Alue vuokrataan kaupunginhallituksen 19.11.2018 § 426 päätöksen mukaisesti. Vuosivuokra  on 1822,83 euroa sidottuna elinkustannusindeksin lukuun 2161 (v. 2023).
2) Vuokra-​aika on 3 vuotta.
3) Tontille ei aseteta minimirakennusvelvollisuutta. Kaupunginhallituksen päätöksen 19.12.2016 § 519 mukaista vakuutta ei vaadita,​ koska rakentamisvelvoitetta ei ole.
4) Tontille ei saa varastoida mitään ympäristölle haitallista maa-​aineita eikä tavaroita. 
Tontti kaavamääräys TY asettaa toiminnalle laadulle erityisiä vaatimuksia. Merkintä on tarkoitettu käytettäväksi lähinnä asunto-​,​ keskusta-​ tai muulla sellaisella alueella,​ jolla on erityinen tarve kaavalla ohjata teollisuuden laatua niin,​ ettei se aiheuta häiriötä ympäristölle. Alueella sijaitsee tai sille voidaan rakentaa rakennuksia sellaiselle teollisuudelle,​ joka ei aiheuta melua,​ ilman,​ veden tai maaperän saastumista,​ raskasta liikennettä tai muita ympäristöhäiriöitä ja joka siten voi sijoittua esimerkiksi asuntojen välittömään läheisyyteen.
5) Muut ehdot ovat kaupunginhallituksen hyväksymän yleisten ehtojen ja oheisen vuokrasopimusmallin mukaiset.

Lisätietoja:
tontti-insinööri Sakari Manninen,​ etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi,​ puh. 040 522 9187

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, vt. toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää vuokrata HTN Palvelut Oy:lle karttaliitteen mukaisen n. 4045 m2 suuruisen alueen kaupunginhallituksen 19.11.2018 § 426 
päätöksen mukaisesti maankäsittelyä ja erilaisten tavaroiden säilyttämiseen seuraavin ehdoin:

  • määräala muodostuu tonttijaon mukaisesta tontista 6-6087-2, jonka pinta-ala on 3358 m2 ja n. 1047 m2 suuruisesta alueesta tonttijaon mukaisesta tontista 6-6087-1 
  • vuokra-​aika on 3 vuotta
  • vuosivuokra on 1822,83 euroa sidottuna elinkustannusindeksin lukuun 2161 (v.2023)
  • tontille ei aseteta minimirakennusvelvollisuutta
  • tontille ei saa varastoida mitään ympäristölle haitallista maa-​aineita eikä tavaroita. Tontti kaavamääräys TY asettaa toiminnalle laadulle erityisiä vaatimuksia. Merkintä on tarkoitettu käytettäväksi lähinnä asunto-​,​ keskusta-​ tai muulla sellaisella alueella,​ jolla on erityinen tarve kaavalla ohjata teollisuuden laatua niin,​ ettei se aiheuta häiriötä ympäristölle. Alueella sijaitsee tai sille voidaan rakentaa rakennuksia sellaiselle teollisuudelle,​ joka ei aiheuta melua,​ ilman,​ veden tai maaperän saastumista,​ raskasta liikennettä tai muita ympäristöhäiriöitä ja joka siten voi sijoittua esimerkiksi asuntojen välittömään läheisyyteen.
  • muut ehdot kaupungin hyväksymien yleisten ehtojen ja oheisen vuokrasopimusmallin mukaisesti

 

Tontin varausaika on 1.11.2023 -​ 30.4.2024. Varausajalta kaupunki perii kaupunginhallituksen 20.6.2011 § 204 päätöksen mukaisen varausmaksun 1822,83 euroa. Mikäli varaus johtaa tontin vuokraamiseen varausaikana,​ niin maksettu perusmaksu hyvitetään tontin hallintaoikeuden siirtymispäivästä lukien.Varausmaksu maksetaan kaupungin lähettämän laskun eräpäivään mennessä. Jos varausmaksua ei makseta viimeistään eräpäivänä,​ niin varaus raukeaa. Hakijan peruessa varauksen,​ varausmaksusta ei palauteta.

Kaupunginhallituksen päätöksen 19.12.2016 §:n 519 mukaista vakuutta ei vaadita,​ koska rakentamisvelvoitetta ei ole.
Vuokrasopimus on allekirjoitettava varausaikana.
Varausmaksu 1822,83  3430.alviton.1000.1250.yl.34300

Päätös

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti. 

Asian päätöksenteon jälkeen tekninen lautakunta piti kokoustauon klo 15.30 - 15.45. Tauon jälkeen puheenjohtaja piti nimenhuudon. Tauon aikana on kokouksesta poistunut kaupunginhallituksen varaedustaja Timo Tolonen, muutoin läsnä olivat samat osallistujat kuin ennen taukoa.

Tiedoksi

hakija; paikkatieto ja tonttipalvelut/ Pertti Onkalo, Sakari Manninen, Outi Martikainen

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Tekninen lautakunta

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.