Kaupunginvaltuusto, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Valtuustoaloite Rovaniemen viralliset ilmoituskanavat arvioitava uudelleen (lisäpykälä)

ROIDno-2023-229

Perustelut

Raija Kerätär ym. jättivät valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen:

"Rovaniemen kuulutukset ja viralliset ilmoitukset julkaistaan mm. Lapin Kansassa ja Uusi Rovaniemi -lehdessä. Lapin kansan tilausmäärät ja lukijamäärät ovat vähentyneet eikä se ole enää vähävaraisten kaupunkilaisten helposti saavutettavissa. Uusi Rovaniemi-ilmaisjakelulehteä ei taas jaeta läheskään kaikille kaupunkilaisille. Rovaniemen valtuuston päättämän strategian mukaan kaupunkilaisten osallisuuteen ja osallistumiseen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Tämä ei kuitenkaan onnistu, jos kaupunkilaiset eivät saa tarvitsemaansa tietoa. Digitaalinen viestintä rovaniemi.fi -sivuston kautta ei riitä.

Esitämme, että Rovaniemi uudistaa viestintäsuunnitelmansa näiltä osin. Edellä mainittujen lehtien virallinen ilmoituskanavastatus tulee arvioida uudelleen ja kehittää uusia viestintämuotoja. Kaupungin oman julkaisun perustamisen mahdollisuuksia tulee selvittää."

 

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.