Sivistyslautakunta, kokous 23.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Tuen asiantuntijan vakanssi

ROIDno-2023-487

Valmistelija

  • Tarja Kuoksa, palvelualuepäällikkö, tarja.kuoksa@rovaniemi.fi
  • Kai Väistö, palvelualuepäällikkö, kai.vaisto@rovaniemi.fi

Perustelut

Kasvun ja oppimisen tuen asiantuntija on osa kasvun ja oppimisen tuen tiimiä, joka hallinnoi ja koordinoi kasvuun ja oppimisen tukeen liittyviä prosesseja Rovaniemen varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Tiimin vastuulla on organisoida ja järjestää lapsen ja oppilaan tarvitsema tuki toimivaksi kokonaisuudeksi aina varhaiskasvatuksesta perusopetuksen päättymiseen saakka. Tiimin vastuulla on myös koordinoida kehittämishankkeita, kasvun ja oppimisen tukeen liittyviä opetussuunnitelmien kehittämisprosesseja ja opetushenkilöstön osaamisen kehittämistä.

Tuen asiantuntija toimii erilaisissa oppimisen tukeen liittyvissä verkostoissa sekä vastaa kasvun ja oppimisen tuen toiminnan ja laadun arviointiprosesseista. Nykyinen resurssi ei riitä palvelualueiden väliseen yhteiseen kehittämistyöhön ja prosessien ajantasaiseen etenemiseen. Siirtymien ja nivelvaiheiden suunnitelmallinen työ edellyttää sen koordinointia, joka on tuen asiantuntijan keskeinen tehtävä.

Tehtävää ei ole huomioitu vuoden 2023 talousarviossa. Kustannukset kohdentuvat viidelle kuukaudelle ja jaetaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen kesken.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta perustaa tuen asiantuntijan toimen 1.8.2023 alkaen.

Toimialajohtajan muutettu esitys:

Sivistyslautakunta perustaa tuen asiantuntijan toimen 1.8.2023 alkaen.
Kelpoisuusvaatimuksena kasvatusalan ylempi korkeakoulututkinto, palkkaus Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti, arvioidut kustannukset n. 60.000€/vuosi.

 

Päätös

Sivistyslautakunta hyväksyi toimialajohtajan muutetun esityksen.

Merkittiin, että Heikki Lindroos poistui kokouksesta klo 15.57.

Tiedoksi

Koulutuspalvelut, varhaiskasvatuspalvelut