Sivistyslautakunta, kokous 23.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 2023 -

ROIDno-2023-490

Valmistelija

  • Mervi Pöykiöniemi, palveluohjaaja, mervi.poykioniemi@rovaniemi.fi

Perustelut

Opetushallituksen 19.1.2011 vahvistamien perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteiden mukaan, kunnalla tulee olla perusteiden mukainen iltapäivätoiminnan suunnitelma. Rovaniemen kaupungin iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma on perusteiden mukainen ja se on laadittu yhteistyössä palveluohjaajan ja toimijoiden kanssa. Toimintasuunnitelma on päivitetty ajantasaiseksi muuttuneiden tietojen osalta.

Keskeisimpiä linjauksia:

-  toimintasuunnitelma on voimassa 1.3.2023 alkaen ja sitä päivitetään tarvittaessa
-  iltapäivätoiminnan aloitus 7 lapsella
-  toimintamaksu 100 euroa kuukaudessa
-  toiminta-aika klo 11–17
-  toimintaan ottamisen kriteerit ja päätöksenteon aikataulu: ” Lapset otetaan toimintaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisäksi huomioidaan huoltajan hakemuksessa ilmoittamat perusteet. Mikäli paikkaa ei pystytä tarjoamaan kaikille toimintaan hakeneille, on etusija toimintapaikkaan ensimmäisen vuosiluokan oppilailla. Ensimmäisen vuosiluokan oppilaiden päätökset iltapäivätoimintaan ottamisesta tehdään 30.4. mennessä ja toisen vuosiluokan oppilaiden päätökset 15.6. mennessä. Kielteisen päätöksen saaneet voivat halutessaan ilmoittautua jonottamaan mahdollisesti myöhemmin vapautuvaa iltapäivätoiminnan paikkaa.
-  irtisanomisaika yksi kalenterikuukausi
- iltapäivätoimintaa lukuvuonna 2022–2023 ovat tuottaneet Rovalan Nuoret ry., Rovaniemen seurakunta, Rovaniemen 4H-yhdistys ry., Suomen Nuorisoseurat ry. ja Rovaniemen steinerkasvatus ry. Lukuvuonna 2022-23 toimintaa järjesti elo-lokakuussa myös Rovaniemen Kristillinen koulu, jonka jälkeen he ilmoittivat järjestävänsä toimintaa ilman toimijatukea ja omilla periaatteillaan. Syksyllä 2022 Suomen Nuorisoseurat ry. on ilmoittanut, ettei se jatka enää iltapäivätoiminnan järjestämistä Rovaniemellä. Suomen Nuorisoseurat ry.  jatkaa iltapäivätoiminnan järjestämisestä ainoastaan Jyväskylässä. Toiminnan jatkamisesta Saaren koululla on neuvoteltu Rovaniemen 4H-yhdistyksen kanssa.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy liitteen 1 mukaisen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman 1.3.2023 alkaen.

 

Päätös

Sivistyslautakunta hyväksyi toimialajohtajan esityksen.